Eun Young Yi adlı Kore’li mimarın tasarladığı bu kütüphane 2011 yılından beri hizmet veriyor. Kimi çevrelerce kütüphanenin şekli Rubik küplerine benzetiliyor.
Luis Soriano adlı bir öğretmenin fikri olan bu kütüphane, aynı öğretmen tarafından kırsal kesimde okuma oranını artırmak üzere hizmet ediyor. Öğretmen boş zamanlarında kırsal kesimde gezici kütüphanesiyle insanlara kitap dağıtıyor.
Parisin ağaçlık bir kesiminde bulunan kütüphane, dünyanın en büyük kütüphanelerinden birisi. Kütüphane açık kitap şeklinde tasarlanmış, dört farklı binadan meydana geliyor. Kütüphane 1996 yılından bu yana halka hizmet ediyor.
Resimdeki Hernando Guanlao adlı kişinin kurduğu kütüphane, Manila kenti sokaklarında halka hizmet ediyor. Guanlao ömrü boyunca, ailesinin ve kendisinin sahip olduğu bütün kitapları bu kütüphanede halkın hizmetine sunuyor.
Gunnar Asplund adlı bir mimarın tasarladığı kütüphane 1928 yılında kurulmuş. Kütüphane ayrıca İsveç’in ilk açık raf sistemiyle oluşturulmuş kütüphanesi konumunda.
Çin’de bulunan bu kütüphaneler ise günün her saati hizmetinizde. Makinalara belli bir miktar ücret yatırarak kitapları ödünç alabiliyorsunuz.
İrlanda’nın en eski üniversitesi olan Trinity Koleji’nde yer alan bu kütüphane 200.000 kitapla ülkenin en büyük kütüphanelerinden birisi durumunda.
Kenya’nın ulusal bir politika olarak belirlediği ve yasa taslağı hazırlayarak hayata geçirdiği gezici kütüphane programı çerçevesinde, 1985 yılından bu yana develerle ülkenin kırsal bölgelerine kitap taşınıyor.
Bu kütüphane ise Japonya’daki okul öncesi yaştaki çocukların yararlanması için kurulmuş ve Tadao Ando adlı bir mimar tarafından tasarlanmış bir çocuk resim ve boyama kitabı kütüphanesi.
1848 yılında kurulan bu kütüphane kuzey Amerika’nın en büyük ikinci kütüphanesi konumunda. 24 milyon kitaptan oluşan arşiviyle Boston Halk Kütüphanesi ülkenin en büyük kütüphanelerinden birisi olarak biliniyor.