HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sigarayı bırakmak isteyen doktora sormuyor

Sigara içme ve sigarayı bırakma alışkanlıkları üzerine gerçekleştirilen araştırmada, sigara içen kişilerin çoğunun sigarayı bırakmanın öncelikle kişisel iradelerine bağlı olduğuna inandığı ve bırakmaya çalışırken doktorlarıyla konuşmadığı ortaya çıktı.

Sigarayı bırakmak isteyen doktora sormuyor

Pfizer firmasından yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin desteğiyle Harris Interactive kuruluşu tarafından Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Meksika, İspanya, Güney Kore, İsveç, İngiltere ve ABD'nin de içinde bulunduğu 10 ülkede yapılan araştırmada, 25 yaş ve üstündeki 2 bin 510 sigara içen erişkinin sigara içme ve sigarayı bırakma konularındaki davranışları sorgulandı.

Araştırmaya katılan sigara içicilerinin yarısından çoğunun, "en az 3 kez sigarayı bırakmaya çalıştığını ve bunun hayatında yaşadığı 'en zor deneyim' olduğunu" ifade ettikleri kaydedildi. Araştırmada, sigara içiciliğini "medikal bir sorun" olarak görenlerin oranı yüzde 22, "bir alışkanlık ve yaşam tarzı seçimi" olarak görenlerin oranı ise yüzde 78 olarak belirlendi.

RAKAMLARLA İFADE EDİLDİ

Araştırmaya göre, sigarayla bağlantılı sağlık risklerinden endişe duyan tiryakilerin oranı yüzde 73 iken, sağlığı düzeltmenin en iyi yolunun sigarayı bırakmaktan geçtiğini kabul edenlerin oranı da yüzde 79 olarak tespit edildi. Katılımcılardan yüzde 73'ü "en az bir defa sigarayı bırakmayı denediğini" ifade ederken, bırakmayı deneyenlerin yüzde 57'si ise "bunun şimdiye kadar yapmaya çalıştıkları en zor şey olduğunu" belirtti.

Araştırmaya katılan içicilerin yüzde 58'i, "sigarayı bırakmaya çalıştıkları ilk dönemlerde bunu kimseye söylemediklerini" ifade ederken, sigara içenlerin yüzde 56'sı "doktor desteği ve daha etkili ilaçların sigarayı bırakma şanslarını etkileyeceğine inandığını" söylüyor.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler