Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in girişimleriyle ilçeye bağlı Atakent beldesindeki 2 dönüm arazide ekilen yaklaşık 2 bin fidandan yılda 4-5 ton üretim yapılıyor. Kabuklu fındığa benzer şekli ile dikkat çeken yer kirazının tadı, kivi ve alıç karışımına benziyor. Mart ayında hasadına başlanan ve 2 ay boyunca fidelerinin çiçek açarak meyve verdiği yer kirazının marketlerdeki satış fiyatı 170 TL'yi buluyor.
Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından yapılan serada üretime başlayan Resul Saygılı, yer kirazının gelişmesinden ve veriminden oldukça memnun olduğunu belirtti. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, fazla ilaç ve gübre istemeyen yer kirazı meyvelerinin kilosu 170 TL'den satıldığını belirterek dekardan 2,5 ton ürün almayı hedeflediğini söyledi. Göktaş, "Yer kirazı mayhoş tatlı meyvesiyle ve turuncu rengiyle albenisi ve aroması çok güzel bir meyvedir. Kleopatra tarafından
gençleşme amacıyla fidesi kullanılan yer kirazı Avrupa'da iş adamlarının toplantılardan sonra vazgeçilmezi haline geldi. Ülkemiz için tadının daha yeni olduğu yer kirazı reçel yapımı için de çok uygun bir meyvedir" dedi.
Göktaş, üretilen yer kirazının büyük bölümünün ihracata gittiğini belirterek, meyveye Uzakdoğu ülkeleri ve Kanada'nın ilgi gösterdiğini söyledi.