HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016’da Suriye’den yüreğimizi burkan anlar

2011’den beri devam eden Suriye’deki savaşta belki de en önemli gelişmeler bu sene yaşandı. Özellikle Halep kuşatması haberlerden eksik olmadı.

2016’da Suriye’den yüreğimizi burkan anlar

Bu kuşatma boyunca yüzbinlerce sivilin hayatını kaybettiği biliniyor. Sivillerin arasında çok fazla çocuk olması da uluslararası kamuoyundan büyük tepki aldı.

1. Babası için ağlayan Ayah

Muhaliflerin kontrolündeki Humus’ta çekilen görüntülerde küçük bir kız çocuğu,tedavi gördüğü sırada ‘baba’ diye ferhat ediyor. Bazı haber kaynakları Ayah’ın daha sonra babasına ulaştığı bilgisini geçti. Küçük kız ve babasının son durumu ise bilinmiyor.

2. UNICEF’in verilerine göre Halep’te 100 bin kadar çocuk her gün bunları yaşama tehlikesiyle karşı karşıya

3. 2016’da en çok konuşulan Suriyeli çocuk: Ümran

ABD’li bir çocuğun Obama’ya yazdığı mektupla evlerine davet ettiği Ümran, 2016’nın en çok konuşulan Suriyeli çocuklarından biriydi. Bazı kaynaklar bu haberden birkaç gün sonra Ümran’ın abisini kaybettiğini bildirdi.

4. Suriye güçlerinin Halep’i geri almasından bir süre önce şiddetli bombardıman altında yaşamı anlatan Bana Alamed de akıllardan çıkmayan bir isimdi

Suriyeli çocuklar savaştan sağ olarak kurtulsalar bile yaşadıkları travmanın etkilerinden hayatları boyunca kurtulamayacaklar.

Suriye’deki savaş sadece Suriyelileri değil tüm dünyayı ilgilendiren küresel bir kriz. Özellikle mültecilerle ilgili tartışmalara hızla çözüm üretilmesi gerekiyor.


Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler