HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

28 Temmuz İngiltere Basın Özeti

İngiltere gazetelerinde Gazze'de yaşanan son gelişmeler...

İngiliz gazetelerinin ortak konusu Gazze'de yaşananlar...

Independent İngiliz İşçi Partisi'nin ağır toplarından birinin İsrail'i sert dille eleştirdiğini yazıyor.

Gazeteye göre, eski Başbakan Yardımcısı John Prescott, İsrail'i Gazze'de "savaş suçu" işlemekle suçladı.

Prescott İsrail'in yıkımını "acımasızca orantısız ve fena halde gelişigüzel" olarak niteliyor.

İşçi Partili Lord Prescott İsrail'i Hamaslı "teröristleri" susturma arayışında "hem yargıç, hem jüri, hem de cellat" olmakla suçladı.

Ayrıca Nazi soykırımının İsrail'in Yahudi halkına "bir getto mağdurlarına empatiye yönelik benzersiz bir perspektif vermesi gerektiğini" söyledi.

Independent, İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın, Ortadoğu liderleri ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry arasında kriz görüşmeleri için bu hafta başlarında İsrail'e gittiğini de belirtiyor.

Gazete, Hammond'ın İsrail'e, sivil kayıpları önlemek için "mümkün olan tüm önlemleri" almak için uluslararası hukuk çerçevesinde yükümlülüğünü hatırlattığını yazıyor.

Guardian da ufukta barış olmadığını yazıyor.

Gazeteye göre, üç hafta önce başlayan ve büyük çoğunluğu Filistinli siviller olan binin üzerindehayata mal olan çatışma sona erdirmek için uzun vadeli bir anlaşmanın emaresi yok.

Gazete, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin iki taraf arasında bir ateşkes anlaşması kurma çabalarında başarısız olduktan sonra haftasonu Washington'a döndüğünü belirtiyor.

Guardian, ABD Başkanı Barack Obama'nın da İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yaptığını bildiriyor.

Habere göre, Obama artan sayıda sivil ölümlerden duyduğu endişeyi belirtti ve derhal koşulsuz ateşkes çağrısında bulundu.

Gazete, Netanyahu'nun da bir dizi ABD televizyonuna yaptığı açıklamalarda, Hamas'ın kendi ateşkesini ihlal ettiğini söylediğini ve benzer bir saldırı karşısında ABD'nin de kendini savunmak için benzer şeyler yapacağını söylediğini aktarıyor.

Daily Telegraph çabasının başarısızlığa rağmen, Netanyahu ile doğrudan görüşen Obama'nın müdahalesinin, ABD'nin ateşkes için diplomatik baskıyı sürdüreceğini gösterdiği kanısında.

Gazete, ABD'nin girişimlerinin yanısıra, Papa Francis'in de her iki tarafa da hitap ederek acilen savaşı sona erdirmelerin, istediğini yazıyor.

Gazete, Papa'nın Vatikan'da toplananlara yaptığı konuşmada, "Durun, durun lütfen! Bütün kalbimle yalvarıyorum" dediğini aktarıyor.

Daily Telegraph İsrail medyasının da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye karşı bir hakaret kampanyası başlattığını yazıyor.

Gazete Kerry'nin "uzaylı" ve "yüz karası" olarak anıldığını belirtiyor.

Times İsrail'in güvenlik kaygılarının anlaşılır olduğunu ve Hamas'ın tehdit oluşturduğunu ama son saldırının İsrail'e geri tepebileceğini yazıyor.

Gazete İsrailli savaş karşıtlarının da Tel Aviv sokakalrında saldırıya uğradıklarını belirtiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler