HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4 milyon kişi Hacı oldu

4 milyon kişinin hacı olduğu Mekke'de insan seli yaşanıyor

4 milyon kişi Hacı oldu

Hac farizasının şartlarını yerine getirip, Mina'da bayramın üç günü şeytan taşlayan hacılar, veda tavaflarını yapıp Mekke'den ayrılmaya başladı.

Bayram boyunca Mekke'de mahşeri panayırı andıran görüntüler yaşandı. Mekke'nin tüm cadde ve sokaklarında trafik kilitlendi. Haremi Şerif'e servisler çalışmayınca, taksi ya da aynı anda 40-50 kişinin bindiği minibüslere atlayan hacılar kabeye ulaşmaya çalıştılar.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/mekkede-insan-seli-mekkede-insan-seli/8967/229435/sayfa/1/)

Araçların üst kısmına binen hacılar renkli görüntüler oluşturdu. 17 bin ek trafik polisi de Mekke'de kilitlenen trafiği açmakta çaresiz kalırken, birkaç kilometreyi araçla saatlerce kat etmek mümkün olmadı. Hacılar gitmek istedikleri yere yürüyerek gitmeye çalıştılar. Hac süresince ise en iyi işi motosikletli gençler yaptı. Haremi şerif ve civarında konuşlanan motosikletli gençler 50 ila 100 liraya hacıları gitmek istedikleri yere taşıdılar.

Mekke, yatacak yeri olmadığı için çadırlarını gelişigüzel sokaklara kuran hacılarla da doldu taştı. Seyyar satıcılar haremi şerif ve şeytan taşlamanın yapıldığı Mina civarında müşterilerini bekledi. Üç gün boyunca Mina'da şeytan taşlayan hacılar, veda tavaflarını yaparak Mekke'den ayrıldı.

Hacıların bir kısmı Medine'ye Peygamber Efendimiz'i ziyarete giderken, Medine'den gelenler ise memleketlerine döndü. İlk Türk kafilesinin ise 10 Kasım'da kutsal topraklardan ayrılacağı öğrenildi

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler