HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afganistan'daki saldırıda ölen üç Türk'ün kimlikleri belli oldu

Afganistan'da bir Türk inşaat şirketinde çalışan personeli taşıyan minibüse intihar saldırısı düzenlendi.

Associated Press'in haberine göre, saldırıda üç Türk mühendis hayatını kaybetti.

Ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde sabah saatlerinde gerçekleşen saldırının, Behsud bölgesine çalışmaya giden Türk işçileri hedef aldığı belirtildi.

Valilik sözcüsü Ahmed Ziya Abdülzay, saldırganın motosikletli olduğunu belirtti.

Abdülzayi, Türk işçilerin Behsud kasabasındaki şantiyeye giderken saldırının gerçekleştiğini açıkladı. Abdülzayi, intihar bombacısının bir motosiklet kullandığını, minibüsün yanına gelerek üzerindeki bombayı patlattığını, 3 Türk mühendisin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin de yaralandığını söyledi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Afganistan'da faaliyet gösteren EMTA İnşaat Şirketimiz çalışanlarını Kabil'e yaklaşık 150 km mesafede, Celalabad vilayetindeki şantiyeye taşıyan servis taşıtına yönelik olarak bu Sabah (2 Haziran) uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen bir saldırıda bulunulduğu ve bunun sonucunda EMTA çalışanlarından Proje Müdürü Fuat Taş, Ümit Ünal ve Halil Gül isimli vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettikleri, Ahmet Şahinoğlu adlı vatandaşımızın da yaralandığı büyük bir üzünütüyle öğrenilmiştir. Saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşımıza acil şifa diliyoruz.

Faili henüz bilinmeyen bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz.Afganistan makamlarının ivedilikle bu terör eyleminin faillerini yakalayarak adalete teslim etmelerini bekliyoruz.

Diğer yandan, dost ve kardeş Afganistan'a her alanda yardımcı olmak hususundaki irademiz muhafaza edilmektedir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler