HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya’da, ırkçı saldırılar 2 yılda 6 kat arttı

Almanya’da mültecilere karşı yapılan saldırıların 2012-14 yılları arasında 6 kat arttığı tespit edildi.

Focus dergisinin haberine göre, artan saldırılar genelde mülteci yurtlarına yanıcı ve patlayıcı madde atma olarak görüldü. Artışın, Sol Parti’nin Federal Meclis’te verdiği bir soru önergesine hükümetin verdiği yanıt yazısında teyit edildiği bildirildi. Özellikle geçtiğimiz yılın son üç ayında artışlar tesbit edildiği yer belirtildi.

Hükümet raporlarına göre, 2012 yılında 24 mülteci yurdu saldırısı tespit edilirken, 2013’de bu rakam 58’e ve geçtiğimiz yılda 150’ye kadar çıktı. Mültecilerin kaldıkları binaların içindeki insanlara da doğrudan saldırılar yapıldığı ve binaların duvarlarına halkı kışkırtıcı sloganlar yazıldığı belirtildi.

PEGIDA’NIN ETKİSİ

İslam karşıtı ve ırkçı söylemleriyle tanınan Pegida Hareketi'nin, özellikle son 3 ayda mültecilere yapılan saldırılarda büyük etkisi olduğu vurgulandı. Pegida Hareketi'nin ortaya çıktığı geçen yılın son 3 ayındaki rapora göre 67 ırkçı saldırı saptanırken, 2012 ve 2013 yıllarının aynı dönemlerine göre çok bariz bir artma olduğu gözlendi. 2014 yılının ilk üç ayı Ocak-Mart döneminde sadece 32 ve Nisan-Haziran döneminde 22 ve Temmuz-Eylül döneminde 29 ırkçı saldırı olmuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler