HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBC Dünya Servisi Oyun Yazarlığı Yarışması

BBC Dünya Servisi'nin British Council ile düzenlediği Uluslararası Oyun Yazarlığı Yarışması'na katılmaya hevesli, İngilizce yazan yazarlara bir duyurumuz var: Yarışmaya başvuru süresi 31 Ocak 2016'da sona eriyor.

BBC Dünya Servisi Oyun Yazarlığı Yarışması
  1. Dünya Servisi/British Council Uluslararası Oyun Yazarlığı Yarışması'na katılmaya hevesli, İngilizce yazan yazarlara bir duyurumuz var.

Bu kez çok daha büyük çaplı olmasını hedeflenen ve benzeri olmayan 25. Radyo Oyun Yazarlığı Yarışmasına başvuru süresi 31 Ocak 2016'da sona eriyor.

Birleşik Krallık dışında yaşayan herkese açık olan yarışmada, bu yıl da, ana dil ve ikinci dil olarak İngilizce dilinde 53'er dakikalık en iyi iki radyo oyunu birincilikle ödüllendirilecek.

Her iki ödülü kazanan yarışmacılar Londra'ya gelerek ödül törenine katılacak ve oyunlarının radyoda yayınlanmak üzere kaydını izleyecek.

Yarışmayı kazanan oyunlar BBC Dünya Servisi'nde 2017 yılında yayınlanacak.

Ödül kazanan yarışmacılara ayrıca 2.200 sterlin para ödülü verilecek.

Buna ek olarak umut veren bir yazara Georgi Markov ödülü veriliyor.

Bu ödüle değer bulunan yazar iki haftalığına Londra'ya gelerek ödül törenine katılacak ve BBC Radyo Drama Bölümü ile BBC Dünya Servisi gazetecilerinden eğitim alacak.

Geçen yılki ödüllerin tümünü kadınlar kazanmıştı ve yazarlar, Zimbabwe, Meksika ile Avustralyalıydı. Yarışmaya, rekor sayıda, 86 ülkeden 1000'e yakın katılım olmuştu.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki bu adreste bulabilirsiniz

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler