HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BM Temsilcisinin 'İngiltere oğlanlar kulübü' açıklamasına tepki

İngiliz medyası, Güney Afrikalı BM temsilcisi Rashida Manjoo'nun İngiltere'yi dünyanın en seksi ülkesi olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi.

BM Temsilcisinin 'İngiltere oğlanlar kulübü' açıklamasına tepki

İngiliz medyası, Metro gazetesinin İngiltere'de kadınlara karşı şiddeti araştırmaya gelen BM temsilcisinin bulgularını yansıtan birinci sayfanın “İngiltere Oğlanlar Kulübü" başlıklı manşet haberinde, Güney Afrikalı BM temsilcisi Rashida Manjoo'nun İngiltere'yi dünyanın en seksi ülkesi olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi.

BBC, "BM'nin özel raportörü Rashida Manjoo İngiltere'nin en seksi kültüre sahip olduğunu söyledi" başlıklı haberinde BM görevlisinin cinsiyet ayrımının İngiltere'de diğer ülkelerden daha kötü olduğu ve bu yüzden kadınların şiddet riskinin arttığını ileri sürdüğüne dikkat çekti. Güney Afrika'da Cape Town Üniversitesi'nde hukuk profesörlüğü yapan Rashida Manjoo, kadınlara karşı şiddeti bitirmek isteyen ve ek hizmetler için 40 milyon sterlin ayıran İngiliz hükümetine asıl raporunu açıklamadan önce akıl vermesine çeşitli gazeteler tepki gösterdi. Sekse meraklı erkek çocukların kulüp kültürünün İngiltere'de geliştiği kanaatine varan BM görevlisinin bu görüşünün İngiltere'nin sekse fazla düşkünlüğü ve kadınların vücütlarını medyada pazarladığı anlamına geldiğini yazan Metro, sorunu İngiltere'de 16 gün inceleyen Rashida Manjoo'nun şu sözlerine yer verdi: "Bu düzeyde seks kültürünü başka ülkelerde gördün mü? Başka ülkelerde bu yüzünüze vurulmuyor. Eminim oralarda da var ama bu kadar fazla ve inandırıcı değil. Özellikle İngiltere'de kadınların ve kızların seksle tanımlanmalarını kimin körüklediğinden emin değilim. Bu tanımlamalardan burada erkekler kulübünün seksçi kültürünün olduğu aşikar" BM görevlisi kadınlara karşı şiddet mücadelesinde olumlu gelişmeler olduğuna dikkat çekerken; kadınlara karşı şiddet mücadelesinin İngiltere'de yaygın hale geldiğini söyledi. İngiltere'deki kadın grupları Rasida Manjoo'nun yorumlarını memnuniyetle karşılarken eski Muhafazar milletvekili Louise Mensch, 'İkinci sınıf değerlendirme. BM'den daha iyisini beklerdik' diye tepki verdi. Azerbeycan, Hindistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, İtalya ve Ürdün'de de araştırmalar yapan Rashida Manjoo'nun bulgularını haziran ayında BM İnsan Hakları Konseyi'ne sunacağı kaydedildi. Bugünkü Daily Mail'de South-East England'ın Muhafazakar AP Milletvekili Daniel Hanman'ın 'Rüşvetçi ve yeteneksiz BM'nin bize nutuk atmaya hakkı yok' başlıklı yazısına yer verildi.

The Sun gazetesi de 'Kızkardeş, kapat çenini' başlığını atarak İngiltere'de fırtına estiren BM görevlisine İngiltere'de Kraliçe, Margaret Thatcher, Stella Remington, JK Rowling gibi güçlü kadınların bulunduğunu hatırlattı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler