HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çavuşoğlu'na Hollanda'dan son dakika uçuş iptali

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na son dakika Hollanda'dan uçuş iptali... Bugün Hollanda'nın Rotterdam kentine gidecek olan Çavuşoğlu iptal kararını Bahçeşehir'de yaptığı konuşma sırasında açıkladı.

Bugün Rotterdam'a gideceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun iniş izni Hollanda hükümeti tarafından iptal edildi. Bunun yanında, Hollanda'nın Ankara Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı.

HOLLANDA'NIN ANKARA MASLAHATGÜZARI DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesinin ardından Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Hollanda Büyükelçisi ülkesine döndü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

HOLLANDA'DAN İPTAL KARARININ GEREKÇESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Reuters'ta yer alan habere göre, Hollanda, Çavuşoğlu'na iniş izni iptali kararının ardından yaptığı açıklamada "Yaptırım tehditleri çözüm arayışını imkansızlaştırdı" dedi.

'GÜVENLİK ENDİŞELERİ'

Hollanda'dan yapılan açıklamada, iniş izni iptalinin gerekçesi olarak 'güvenlik endişeleri' gösterildi.

ERDOĞAN'DAN HOLLANDA'YA: UÇAKLARINIZ BURAYA NASIL İNECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un Bağcılar ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada, Hollanda'nın 'Çavuşoğlu' kararına tepki göstererek, "Hollanda benim vatandaşım sizin tezgahınızı bozacak. 16 Nisan'dan sonra bunlara gereğini yapacağız. Bunlar Nazi kalıntısı, faşist uygulamalar" dedi.

ÇAVUŞOĞLU 'TANSİYON ARTACAKSA ARTSIN' DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,bugün CNN Türk'te katıldığı bir canlı yayın programında, Almanya'nın deprem etkisi yaratan iptal kararlarının ardından Hollanda ile yaşanan ziyaret krizine ilişkin açıklamasında "Bugün Rotterdam'a gidiyorum. Ziyaret nedeniyle tansiyon artacaksa artsın" demişti.

"HOLLANDA UÇAĞIMI KALDIRMAMAKLA TEHDİT EDİYOR"

"Hollanda uçağımı kaldırmamakla tehdit ediyor. Bugün Roterdam'a gidiyorum. Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse bizim çok büyük yaptırımlarımız olur" diyerek Hollanda'nın uçağını kaldırmamakla tehdit ettiğini belirten Bakan Çavuşoğlu yine de bugün Rotterdam'a gideceğini belirtmişti.

"HOLLANDA BUGÜN BENİM UÇUŞ İZNİMİ İPTAL EDERSE..."

Hakan Çelik'in hazırladığı programa konuk olan Çavuşoğlu, "Hollanda bugün benim uçuş iznimi iptal ederse bizim çok büyük yaptırımlarımız olur. Biz ne yaparsak yapalım Türkiye bir şey yapmaz zamanları geçti artık" diye konuşmuştu.

Reuters Ajansı'na konuşan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu-Talep ise Dışişleri Bakanı'nın referandum kampanyası yapmasına izin çıkmadığını açıklamıştı.

ÇAVUŞOĞLU'NUN KALACAĞI OTELDEKİ REZERVASYONU DA İPTAL ETMİŞLER!

Çavuşoğlu, Rotterdam'da kalacağı oteldeki rezervasyonunun da kendi istemi dışında iptal ettirildiğini belirtmişti.

Reuters'ta yer alan açıklamalara göre, Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, anayasa referandumu öncesinde Türk toplumundan oy istemek için gelecekse, bu ülkede hoş karşılanmayacağını söylemişti.

"GELİRSE RESMİ BİR KARŞILAMA YAPILMAZ" DENİLMİŞTİ

Hükümetin açıklamasında, Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in Çavuşoğlu'nu arayarak yapacağı ziyaretin istenmediğini ve geldiği takdirde resmi bir karşılama yapılmayacağını söylediği bildirildi.

"Başbakan Mark Rutte dün Brüksel'de yaptığı bir basın konferansında "Mesele(Çavuşoğlu'nun)Hollanda'ya gelmesi değil. Maurithuis Müzesini ya da, bu mevsimde açtıysa, laleleri görmeye gelebilir. Ama (siyasi) toplantılar yapmasını istemiyoruz" dedi.

Rutte, Çavuşoğlu için resmi karşılama yapılmamasının, sonuçta bir NATO müttefiki olan Türkiye'ye verilebilecek en güçlü işaret olduğunu söyledi.

Hollanda'nın Rotterdam kenti de Çavuşoğlu'na Türklere hitap etme izni vermedi. Bu durumda Bakan'ın Hollanda'da nerede konuşacağı bilinmiyor.

AİLE BAKANI KAYA'NIN DA PROGRAMINA İPTAL KARARI GETİRİLMİŞTİ

Türk bakanların Avrupa'da konuşma yapma planları konusunda tedirginlik artıyor. Almanya'da birden fazla konuşma iptal edildi. Avusturya içişleri bakanı da dün bir açıklama yaparak yabancıların ülkesinde siyasi kampanya yapmalarını istemediklerini söyledi.

Hollanda'nın İslam karşıtı milliyetçi siyasetçisi Geert Wilders, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'ya gideceğinin açıklanmasından sonra, tüm Türk hükümeti üyelerinin Hollanda'ya girişlerinin yasaklanmasını istedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler