HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu Ukrayna'da işgalciler anlaşmaya uymuyor

BBC'ye konuşan Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözcüsü, Kiev'deki 'illegal' yönetim görevi bırakmadıkça Donetsk'in idari merkezi olan binadan ayrılmayacaklarını söyledi. ABD, AB, Rusya ve Ukrayna'nın vardığı anlaşma işgalin son bulmasını öngörüyordu.

Doğu Ukrayna'da işgalciler anlaşmaya uymuyor

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar dün İsviçre'nin Cenevre kentinde varılan anlaşmaya karşın Donetsk'te işgal ettikleri, kentin idari merkezi olan binadan ayrılmayacaklarını açıkladı.

BBC'ye konuşan ayrılıkçıların sözcüsü Aleksander Gnezdilov, binadan ayrılmaları için öncelikle Kiev'deki "illegal" yönetimin görevden ayrılması gerektiğini söyledi.

ABD, AB, Rusya ve Ukrayna'nın Cenevre'de vardıkları anlaşma ise Ukrayna'da tüm illegal askeri grupların kamu binalarından ayrılmalarını öngörüyordu.

Çoğu silahlı Rusya yanlısı ayrılıkçılar Ukrayna'nın doğusunda en az dokuz kent ve kasabada resmi binaları işgal etmiş durumda.

Obama: Rusya'ya yeni yaptırımlar uygularızABD Başkanı Barack Obama, Cenevre'de varılan anlaşma konusunda ihtiyatlı konuşmuştu.

Obama, ABD ve müttefiklerinin, gerilimi düşürecek adımlar atılmaması halinde Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacağını söylemişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise anlaşmaya varıldığının açıklanması öncesi ülkesinin Ukrayna'nın doğusundaki protestolarda rolü olmadığını belirtmiş, Rus güçlerinin Kırım'da aktif olduğunu ise ilk kez kabul etmişti.

Batılı ülkeleri ise Rusya vatandaşlarının, Ukrayna'nın doğusundaki bazı hükümet binalarının ele geçirilmesinde aktif rol oynadıklarını iddia ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler