HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli polis torbacıları soydu!

Amerikalı eski polis Jose Tejada, uyuşturucu satıcılarından 1 milyon dolar nakit para ve 250 kilo kokain çaldı.

Emekli polis torbacıları soydu!

ABD’de yaşayan emekli bir polis uyuşturucu satıcılarından 1 milyon dolar nakit para ve 250 kilo kokain çaldı. 17 yıl New York Polis Departmanı için çalışan Jose Tejada (45), Dominik Cumhuriyeti’nden ABD’ye döndüğü sırada, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda yakalandı.

Emekli olduktan sonra polis taklidi yapmaya devam eden Tejada’nın 2006 ve 2007 yıllarında New York, Bronx’ta yaşanan üç soygunla bağlantısı bulunuyor. Bunun dışında 2001’den bu yana gerçekleşen 100 soygunla alakalı olduğu da düşünülüyor.

ABD Savcı Yardımcısı Alexander Soloman, Brooklyn federal mahkemesine suçlamaları anlatan bir belge gönderdi. Belgede, soygunlardan üçünde Tejada’nın aktif görevde bulunduğu ve soygun sırasında üzerinde üniforması olduğu belirtildi.

Başka suçları da var

Tejada’nın bir uyuşturucu satıcısını da polis departmanına ait bir arabada alıkoyduğu açıklandı. Polis, soruşturmanın devam ettiğini bu nedenle de daha fazla bilgi verilemeyeceğini belirtti.

Tejada ile aynı çetenin üyesi olduğu düşünülen eski polis Emmanuel Tavarez de (33) geçen yıl yakalanarak 25 yıl hapse mahkum edildi. Çetenin 21 üyesinin daha yakalandığı açıklandı. Çetenin varlığına dair bilgiye beş yıl önce ulaşan polislerin en son yakaladığı isim de Tejada oldu.

[**

**](https://www.mynet.com/gunun-ozet-haberleri)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler