HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe: 'Şike süreci hesaplaşması' gölgesinde kongre

Fenerbahçe'de haftasonu yapılacak olağanüstü kongreye saatler kala adaylar son açıklamaları için basının karşısına çıkıyor.

Fenerbahçe: 'Şike süreci hesaplaşması' gölgesinde kongre

Başkan Aziz Yıldırım ile eski Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar arasında geçmesi beklenen yarışta kampanya Fenerbahçe ve yöneticilerinin geçirdiği şike soruşturması sırasında kulübün çıkarlarının korunup korunmadığı tartışmaları üzerine odaklanmış görünüyor.

Yeniden aday olacağını açıklayan Aziz Yıldırım, ''Herkes bilsin ki benim görev sürem 3 Temmuz'dur. O sürecin izleri temizlenmeden bizim görevim bitmez. Bu seçim ne bir güven oyudur ne de güçlü yönetim ihtiyacıdır'' dedi.

Yıldırım, seçimin Fenerbahçe camiasına yapılan bir dayatma olduğunu savunarak ''Bu Fenerbahçe'nin 3 Temmuz ile yüzleşmesidir. Ben de bu yüzden adayım. Seçim süreci ile hiç konuşmadan adayların projelerini dinledim. Gözlerini kırpmadan yalan söylediler.'' görüşünü dile getirdi.

Yıldırım, Aydınlar'a yanıtlaması istemiyle kamuoyu önünde şu soruları yöneltti:

'' 2010 - 2011 sezonu şampiyonu kimdir? Fenerbahçe SK, 2010-2011 sezonunda şike yaptı mı yapmadı mı? Şenes Erzik ile Başbakan'a bilgi vermek için gittiğiniz de Başbakan size 'Fenerbahçe şike yaptı mı' diye sorunca siz ne cevap verdiniz?''

Koç: Aday değilim

Aday olup olmayacağı merakla beklenen eski yöneticilerden Ali Koç da bir basın toplantısı düzenleyerek yarışa girmeyi düşünmediğini söyledi.

Şike soruşturması sırasında Yıldırım'ın cezaevinde bulunduğu dönemde kulüple ilgili görüşmeleri yürüten isimlerden olan Ali Koç da, Aydınlar'ı hedef aldı ve ''Başkanlığını açıklayan birinin şike yapmayacağım şeklinde bir ifadesi bulunması ve bunu düzeltmemesi bizim gibiler için büyük bir hayal kırıklığınız. Bu sözler camiaya büyük haksızlıktır. Siz değil miydiniz saha içerisine bir şey yansımamıştır diyen sayın Aydınlar'' diye konuştu.

Koç, ''Başkan olduğunuzda bu süreci yaşayanların yüzüne nasıl bakacaksınız. Nasıl böyle vaatte bulunabilirsiniz. Umarım bu sözleri düzeltirsiniz ben de söylediklerimden dolayı özür dilerim'' dedi.

Koç dönemin federasyon yönetimi ve başbakanının 'iyi niyetle yaklaşmış olsalar bile süreci iyi yönetemediklerini' savunarak, ''Ancak UEFA'ya dik duramayarak ve UEFA'nın olağandışı isteklerine kayıtsız kalamayarak süreci iyi yönetememiştirler. Aydınlar ve ekibinin bu süreçte en büyük eksikliği Fenerbahçe'nin şike yapmadığına inanmamalarıdır'' görüşünü dile getirdi.

Mehmet Ali Aydınlar ise akşam saatlerinde basın toplantısı düzenleyerek listesini ve projelerini açıklayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler