HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Germanwings pilotunun evinde çok önemli bir ipucu bulundu

Düşen Germanwings uçağının yardımcı pilotu Andreas Lubitz'in evinde çok önemli bir ipucu bulundu. Savcılık Lubitz'in evinde hastalığına ve tedavi gördüğüne dair belgeler bulunduğunu açıkladı.

Germanwings pilotunun evinde çok önemli bir ipucu bulundu

Alman polisi Germanwings uçağını kasten düşürdüğü açıklanan genç pilot Andreas Lubitz'in ailesiyle birlikte kaldığı Montabaur kasabasındaki evinde ve Düsseldorf'taki dairesinde arama yaptı. Polis, aramalarda 28 yaşındaki Alman pilot Lubitz'in bilgisayarının da bulunduğu çeşitli eşyaları alıp götürdü.

Alman Savcılığı eşyalar üzerindeki incelemelerin ardından pilot Andreas Lubitz'in evinde hasta olduğu ve tedavi gördüğüne dair belgeler bulunduğunu açıkladı. Pilotun hastalığına ilişkin raporları havayolu şirketinden ve çalışma arkadaşlarından gizlediği ortaya çıktı.

Emmniyet sözcüsü Markus Niesczery evdeki aramaların ardından yaptığı açıklamada: "Bir şey bulduk. Şimdi test yaptırılacak. Ne olduğunu söyleyemeyiz ama ne yaşandığıyla ilgili çok önemli bir ipucu olabilir." demişti. Basın, bulunan şeyin bir intihar notu olmadığı üzerinde durmuştu.

BELGELER PİLOTUN RAHATSIZLIĞINA DAİR

Olayı soruşturan Alman savcılığı daha sonra yaptığı açıklamada düşen Germanwings uçağının yardımcı pilotu Andreas Lubitz'in tedavi gördüğüne dair belgeler bulunduğunu belirtti. Pilotun rahatsızlığına dair raporların yırtılmış halde bulunduğu açıklandı. İddiaya göre Lubitz rahatsızlığını havayolu şirketinden gizlemiş.

Savcılık, 28 yaşındaki Lubitz'in evinde bulunan parçalanmış belgelerde belirtilen hastalığın ne olduğunu açıklamadı. Reuters'ın haberine göre, savcılıktan yapılan açıklamada, "Çalışamayacağına ilişkin belgeler var. Bu belgeler parçalanmış halde bulundu" denildi.

Olayı soruşturan Alman savcı Ralf Herrenbrueck, olay günü Lubitz'in raporlu olduğunu ve raporu evinde yırtılmış halde bulduklarını söyledi. Savcı, raporun bulunmasının pilotun hastalığını "işvereni ve iş arkadaşlarından sakladığı" yönündeki ilk değerlendirmeyi vurguladığını kaydetti.

Lubitz'in evinde yapılan aramada bir intihar notu ya da uçağı siyasi veya dini nedenlerle düşürdüğüne dair bir kanıt ise bulunmadı.

PİLOTUN PSİKOLOJİK SORUNLARI VARDI

Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasında, uçağı kasten düşüren ikinci pilot Andreas Lubitz’in geçmişte psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı. Bild gazetesinin bildirdiğine göre, Lubitz’in Federal Havacılık Dairesi’nde bulunan dosyasında “yoğun psikolojik sorunlar yaşadığı” yer alıyor. Habere göre, Andreas Lubitz 6 yıl önce pilot eğitimini “ağır depresif atak” nedeniyle yarıda kesti ve psikolojik tedavi gördü.

Andreas Lubitz, ABD'nin Arizona eyaletinde Lufthansa Uçuş Okulu’nda öğrenimi sırasında ilk etapta “uçamaz” diye sınıflandırıldı. Tedavisinin ardından daha sonra eğitimini tamamladı.

Lubitz’in yaşadığı bu durum dosyasına işlendi. Lubitz’in psikolojik sorunları Federal Havacılık Dairesi’nde bulunan dosyasında, özel ve düzenli tıbbi muayeneden geçmesi gerektiğini belirten “SIC” koduyla yer aldı. “SIC” kodu Andreas Lubitz’in pilotluk lisansına da işlendi.

İddiaya göre Andreas Lubitz, kazadan bir hafta önce Salı günü özel ve düzenli tıbbi muayeneden “SIS” geçti.

Federal Havacılık Dairesi’nin bugün (Cuma) Lubitz’in dosyasını bir psikoloğun incelemesine açacağını yazan Bild, “SIC” kodunun ruhsal rahatsızlığın kanıtı olduğunu iddia etti. LufthansaAeromedical Center,Lubitz’in 2009 yılında şiddetli depresif atak tanısı konduğunu Federal Havacılık Dairesi’nin talebi üzerine kuruma bildirdi.

'KIZ ARKADAŞIYLA SORUN YAŞIYORDU'

Bild gazetesi ayrıca yardımcı pilot Andreas Lubitz’in olaydan önce kız arkadaşıyla da sorun yaşadığı iddia etti. Habere göre, yardımcı pilotun bundan çok etkilenmişti. Haberde ayrıca, Lubitz'in komşularının ifadeleri de yer aldı ve Lubitz’in küçükken hayalinin pilotluk yapmak olduğu aktarıldı.

Lufthansa yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında genç pilotun eğitimine 22 yaşında ara verdiğini açıklamış ancak bunun nedenini açıklamaya yetkileri olmadığını söylemişti. Lubitz, 2013 yılından bu yana Germanwings Havayolları’nda yardımcı pilot olarak görev yapıyordu.

GERMANWINGS'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan, Germanwings yaptığı son açıklamada Fransa'nın Marsilya kentine 'Aile Destek Merkezi' kurulacağını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin yakınları Dusseldorf ve Barcelona'dan özel uçuşlarla Marsilya'daki 'Aile Destek Merkezi'ne taşınabilecek. Germanwings ve Lufthansa ayrıca kurbanların ailelerini anma töreni için kaza alanı yakınındaki Seyne-les-Alpes'e götürecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler