HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halep'ten üst üste kötü haberler geliyor

Suriye'deki hava saldırılarında, Halep'in isyancıların kontrolündeki doğu mahallelerinde yaralılara bakabilecek kapasitedeki son iki hastane de kullanılamaz hale geldi.

Halep'ten üst üste kötü haberler geliyor

Esad güçleri ya da Rusya'ya ait olduğu tahmin edilen bir savaş uçağının yine Halep'te gerçekleştirdiği bir başka saldırıda ise bir fırının önündeki ekmek kuyruğunda bekleyen altı kişi yaşamını yitirdi. Halep'teki bir diğer bombardıman, altı yaşındaki ikizleri birbirinden ayırdı.

Esad rejimi ve Rusya, Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde, yaklaşık bir aydır kuşatmada tuttukları kent merkezinin doğusunu yoğun hava saldırılarıyla vuruyor.

Rejimin 19 Temmuz'da ateşkesi bitirmesiyle şiddetlenen saldırılarda 500'e yakın sivil hayatını kaybederken, bin 600'den fazlası yaralandı.

Suriye'de ABD'lilerle birlikte çalışan bir tıbbi yardım kuruluşu, bu sabaha karşı yapılanson hava saldırılarında, Halep'in isyancıların kontrolündeki doğu mahallelerinde yaralılara bakabilecek kapasitedeki son iki hastanenin de kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Doğu Halep'te mahsur kalan tahminen 300 bin kişilik nüfusa şu anda sadece altı yoğun bakım ünitesi düştüğü sanılıyor.

M10 hastanesinde radyolog olarak çalışan Muhammed Ebu Receb, bombardımanın sabaha karşı 04.00 sularında yapıldığını, yoğun bakımdaki yaralıların enkaz parçaları altında kaldığını söyledi.

BOMBARDIMAN İKİZLERİ AYIRDI

Savaş uçaklarının dün akşam Şear semtine yağdırdığı bombalarla beş katlı bir bina tamamen yıkıldı.

Enkaz altında kalan dört aileye ulaşmaya çalışan sivil savunma ekipleri, uzun uğraşlardan sonra dört kişilik Kasım ailesi tespit etti.

Ancak ekipler anne Haya Ahtarini'nin (25) cansız bedenine ulaştı.

Baba Hazım Şeyh Kasım ile 1 yaşındaki kızı Ayşe Şeyh Kasım'ı sağ kurtaran sivil savunma ekipleri, Sabah Şeyh Kasım ile Rağed Şeyh Kasım adlı çocukları enkazdan ağır yaralı çıkardı.

Yaralıların ve annenin cansız bedeninin sahra hastanesine getirilmesinin ardından altı yaşındaki Sabah ve Rağed'in ikiz olduğu fark edildi.

Ancak sağlık ekiplerinin kısıtlı imkanlarla yaptıkları müdahalede kurtarılamayan Rağed hayatını kaybetti.

Sabah'ın, tıbbi malzemelerin tükendiği sahra hastanesinde tedavisi sürerken, babası Hazım Şeyh Kasım, AA muhabirine henüz olayın şokunu yaşadığını ve yorum yapmak istemediğini belirtti.

Sabah'ı ikizinden ve annesinden ayıran saldırıyla ilgili bilgi veren Halep Sivil Savunma Müdürü Mohammed Novlo, AA muhabirine şunları söyledi:

"Rus savaş uçakları Şear'da deprem gibi sallayan bombalar attı. Beş katlı bina yerle bir oldu. Altı yaşındaki ikizlerden biri hastanede yaşamını yitirdi. Diğer ikizi tedavi altında. Durumu ciddiyetini koruyor. Malesef anne de yaşamını yitirdi. Görevimiz can kurtarmak. Ama bazen hayat insanın yüzüne gülmüyor."
Kent merkezinin doğusunu vuran Rus savaş uçakları, en fazla tahribatı "nüfuz edici" bombalarla yapıyor. Bu tür bombalar, "sığınak avcısı" olarak da biliniyor.

Haleplilerin etkisini depreme benzettikleri "sığınak avcıları", zemine isabet etmesi halinde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açıyor.

FIRINDA EKMEK BEKLEYENLERİ VURDULAR

Esad güçleri ya da Rusya'ya ait olduğu tahmin edilen bir savaş uçağının yine Halep'te gerçekleştirdiği bir başka saldırıda ise kent merkezindeki bir fırın hedef alındı.

Halep'teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime ya da Rusya'ya ait olduğunu düşündükleri bir savaş uçağının, muhaliflerin kontrolündeki Maadi mahallesinde ekmek fırınına saldırdığını söyledi.

Meşal, saldırıda, ilk belirlemelere göre tek katlı fırında çalışan ve ekmek için bekleyenlerden altı kişinin hayatını kaybettiğini, beş kişinin yaralandığını bildirdi.

Rejimin, Halep'te muhalif güçleri kuşattığı bölgelere, 19 Eylül'den bu yana Rusya ile birlikte artırtığı hava saldırılarında 500'e yakın kişi hayatını kaybederken bin 600'den fazlası yaralandı. (AJANSLAR)

Saldırının ardından sokak ortasında görülen cansız bir insan bedeni ve etrafa saçılan ekmekler


En Çok Aranan Haberler