HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Harvey Kasırgası'ndan kaçmak için taksiye binen şahin

ABD'yi vuran Harvey Kasırgası sadece insanları değil, doğal yaşam alanlarında zor durumda hayvanları da ekledi. Yiyecek stoğu yapmak için alışverişe çıkan William Bruso isimli ABD vatandaşı, aracına geri döndüğünde yolcu koltuğuna bir şahin atladı! Olayı videoya kaydeden Bruso, misafirine "Kasırga Şahini Harvey" ismini verdi. Bruso, şahini daha sonra Texas Yaban Hayatı Koruma Merkezi'ne teslim etti.

ABD'nin Teksas eyaletinde etkili olan Harvey Kasırgası güneyin en büyük kentlerinden biri olan Houston'un sular altında kalmasına yol açarken, yaşanan felakette şu ana kadar en az 5 kişi yaşamını yitirdi.

Teksas eyaletini 1961 yılından bu yana vuran en güçlü kasırga olarak tarihe geçen Harvey, özellikle Houston kentinde aşırı yağışlar ve sellerle büyük bir felaketin yaşanmasına sebebiyet verdi.

Nüfusu 2 milyon 300 bin olan Houston'da sularla kaplanan yollar adeta nehire dönerken, yollar otomobiller yerine botlara, ambulanslara, yardım kamyonlarına ve itfaiye araçlarına kaldı.

Teksas Valisi Greg Abbott, felaketle ilgili yaptığı açıklamada, eyalette toplam 250 otoyolun kapandığını, 19 kentin de afet bölgesi ilan edildiğini kaydetti.


En Çok Aranan Haberler