HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'in son umudu 'Cihad nikahı'

Musul'da çok büyük güç kaybına uğrayan IŞİD'in militan toplamak için son umudu, İslam alimlerinin 'din dışı' olarak tanımladığı Cihad nikahı.

Örgütün halifeliğinin sözde başkenti olarak kabul edilen Musul’da 2 yılı aşkın sürdürülen 'Cihad nikahı' uygulamasında, IŞİD bu süre içinde, kaçırdığı çok sayıda kadını Musul’a götürdü. Ele geçirilen yerlerde de genç kızlar, örgüt üyeleri arasında paylaştırıldı. Örgüt bu yöntemle militan bulma konusunda sıkıntı yaşamadı ve pek çok eleman topladı.

'ALLAH YOLUNDA CİHAD EDEN KİŞİYLE NİKAH KIYILMASI'

Rudaw'da yer alan habere göre, 'Cihad nikahı' örgüt terminolojisinde, “Allah yolunda Cihad eden kişiyle nikah kıyılması” anlamına geliyor. Örgütün kullandığı bu tanıma İslam alimleri ise sert şekilde karşı çıkıyor ve dinde böyle bir şey olmadığını belirtiyor.

Cihad nikahı, IŞİD tarafından şu yollarla sağlanıyor:

-Yurtdışında yaşayan kadınları Musul’a çağırma

-Ele geçirilen yerlerde kadınları kaçırma

-IŞİD’in Hensa isimli kadın örgütüne gönüllü olarak isim yazdırma

IŞİD BU YOLLA PEK ÇOK MİLİTAN KAZANMIŞ

Edinilen bilgilere göre güç kaybeden IŞİD, bu yöntemle mensuplarının örgüt saflarında kalmasını sağlıyor. IŞİD’in bu yolla çok sayıda eleman kazandığı da belirtiliyor.

Cihad nikahı ve kadın pazarlamanın örgüt üyelerinin yeni yerler ele geçirmesi için teşvik edici bir metod olarak kullandığı da biliniyor.

Kaynaklar, Musul’da bulunan IŞİD’lilerin büyük bir kısmının yabancı uyruklu olduğunu ifade ediyor.

REDDEDEN 30 MUSULLU KADIN İNFAZ EDİLDİ

Musul halkının Cihad nikahı uygulamasını tuhaf bulduğu ve dinle bağdaştırmadığı, bunu reddeden 30 Musullu kadının infaz edildiği kayıtlara geçmişti.

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi, eşleri infaz edilen Musullu kadınların örgüt üyeleri arasında paylaştırılması için emir vermişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler