HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Keskin nişancılar için otobüs barikatları

Suriye'nin Halep kentinde keskin nişancılardan korunmak için otobüsler dik konuma getirilerek barikatların kurulduğu görülüyor.

Keskin nişancılar için otobüs barikatları

İç savaşın ve terör örgütlerinin yıktığı Suriye'nin Halep kentinde çekilen bir fotoğrafta, bölge sakinlerinin keskin nişancılardan korunmak amacıyla otobüsleri dikey şekilde yerleştirerek barikat kurduğu görülüyor.

Suriye'nin bir zamanlar ticaret merkezi olan, ancak şu anda harabeye dönen ikinci büyük kenti Halep'ten uluslararası haber ajanslarına yine tarihe geçecek kareler düştü. Fransız AFP haber ajansının foto muhabiri Karam El Masri imzalı 14 Mart tarihli bir fotoğraf da bu tarihi karelere son örneklerden biri oldu.

Sputnik'te yer alan habere göre, Masri'nin çektiği kare, bölge sakinlerinin keskin nişancı ateşinden korunmak için çareyi otobüs enkazlarını 'havaya dikmekte' bulduğunu gösteriyordu. Fotoğrafta, Haleplilerin enkaz halindeki otobüsleri dik şekilde havaya çevirerek barikat kurdukları görülüyor.

İKİ KÖY IŞİD'DEN GERİ ALINDI

Kente yönelik IŞİD tehdidi de sürüyor. Son olarak Suriye'de muhaliflerin çatı kuruluşu Şam Cephesi'nin Halep kırsalındaki Fafin bölgesinde iki köyü terör örgütü IŞİD’den geri aldığı iddia edildi.

Şam Cephesi birliği komutanı Ebu Aziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, muhaliflerin geçtiğimiz günlerde Handarat bölgesindeki operasyonlarını fırsat bilerek Halep'in kuzeyine doğru ilerlediğini ve Fafin'e bağlı Karamil ile Gırnata köylerini ele geçirdiğini hatırlattı. Örgütün bölgedeki piyade okulunu kuşatma altına aldığını ve Özgür Suriye Ordusu'nun yardım koridorunu da kestiğini belirten Ebu Aziz, günler sonra yapılan büyük bir operasyonla köylerin geri alındığını ifade etti.

Ebu Aziz, çarpışmalar sırasında 17 örgüt militanının öldürüldüğünü, Şam Cephesi'nden ise bir kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler