HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kokain bağımlısı Cengiz, Budist rahibi oldu

Almanya’da teknoloji sektöründe üst düzey bir pozisyonda görev alan ve hayatı boyunca para ve prestij içinde yaşayan Cengiz, uyuşturucu batağına düştü. Almanya'da yaşayan Cengiz isimli Türk uyuşturucu bağımlılığını çözmek için Tayland'a gitti ve Budist oldu. Cengiz, “Wat Thamkrabok resmen hayatımı değiştirdi. İşim çok stresliydi ve yüksek performans talep eden Batı toplumunda bir köleydim” yorumunu yaptı.

Kokain bağımlısı Cengiz, Budist rahibi oldu

Reuters’a konuşan 38 yaşındaki Cengiz, kokain bağımlısı olduktan sonra intiharın eşiğine kadar geldiğini anlattı. Cengiz bu bağımlılığından kurtulmak için Tayland’daki Budist tapınaklarına gitmeye karar verdiğini ve manastıra 14 yıl önce gelen ve sık sık meditasyon ve dua etmek için manastırı ziyaret ettiğini ve adının sonradan Rahip Atalo olduğunu ifade etti.

BİR DAHA UYUŞTURUCU KULLANMAYACAKLARINA YEMİN EDİYORLAR

Bu deneyimini kitaplaştırmak istediğini söyleyen Rahip Atalo gibi Bangkok’un 140 kilometre kuzeyindeki Wat Thamkrabok’ta 110 bini aşkın insan 1959’dan beri rehabilite oluyor.

Rehabilitasyonun başında Sajja seremonisi yapan rahipler ve hastalar bu esnada bir daha uyuşturucu kullanmayacaklarına yemin ediyorlar.

HASTALAR EN AZ 5 GÜN KENDİLERİNİ KUSTURACAK BİTKİSEL İLAÇLAR ALIYORLAR

Daha sonra hastalar en az 5 gün boyunca kendilerini kusturacak güçlü bitkisel ilaçlar alıyorlar.

Kustuktan sonra ise bitki özlerinden oluşan bir banyo ile detoks süreci başlıyor.

İlk 5 gün boyunca dış dünya ile herhangi bir iletişimi olmayan hastalar bu süreç boyunca masa tenisi oynayıp ağırlık kaldırarak meditasyon yapabiliyor.

Öte yandan tapınaktaki resimlerdeki ve Buddha heykellerindeki boyaları yapıyorlar.


En Çok Aranan Haberler