HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkel'in sözcüsünden son dakika Türkiye'ye yönelik kritik açıklama

Alman hükümet sözcüsünden son dakika açıklama: Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'ye yönelik açıklanan önlemleri destekliyor! Almanya Başbakanı Angela Merkel, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in kısa süre önce açıkladığı Türkiye'yi hedef alan tedbirleri gerekli ve kaçınılmaz olarak gördüğünü söyledi. Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, sosyal medya sitesi Twitter'da, "Merkel: Dışişleri bakanının açıkladığı Türkiye'ye yönelik tedbirler gerekli ve kaçınılmazdır" dedi.

Merkel'in sözcüsünden son dakika Türkiye'ye yönelik kritik açıklama

Gabriel, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Türkiye'nin AB'ye tam üyelik hedefleri hakkında şüphe taşıdığını ortaya koydu, Berlin'in bundan sonra Alman şirketlerinin Türkiye'ye yatırımlarını garanti altına alamayacağını belirtti ve Alman vatandaşlarına yönelik Türkiye'ye seyahat uyarısında bulundu.

BİR AÇIKLAMA DA EKONOMİ BAKANI ZYPRIES'TEN

Ankara-Berlin hattında yaşanan krizin ardından karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kez Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, Türkiye'deki Alman firmaları ve yatırımlarıyla ilgili konuştu.

Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, Almanya'nın Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarında meydana gelebilecek tüm anlaşmazlık ve haksızlıklara karşı denetimlerini sürdürdüğünü ve olası bir durum da firmaların en büyük savunucusu olacağını açıkladı. Türkiye'deki varolan iklimin yatırımcılar açısından 'oldukça zor' olduğunu dile getiren Zypries, İngiliz-Alman ticaret birliği BGA'nın 'Eğer Almanya, Türkiye'ye karşı yaptırım uygularsa, ihracat hacminde de büyük bir düşüş yaşanır' sözlerini hatırlattı.

Gabriel, bugün düzenlediği basın toplantısında Büyükada'da gözaltına alınan 6 aktivistin tutuklanması kararını değerlendirirken, oldukça sert ifadeler kullandı.

Tutuklanan Alman vatandaşının Türkiye uzmanı olmadığını ve üstüne Türkiye'de kimseyle bağlantısının bulunmadığını belirten Gabriel, "Türkiye'ye çok sabır gösterdik ki bazen bunu yapmak hiç kolay olmadı" diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler