HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da son durum: Son çıkış kapısı kapatıldı

ABD destekli Irak ordu birlikleri IŞİD'in en güçlü olduğu şehirlerden birisi olan Musul'dan son çıkış yolunu da kapatarak, kuzeybatıdan kente girişlerin kontrolünü eline geçirdi.

Reuters'a telefonla bilgi veren bir general, ordunun dokuzuncu zırhlı tümeninin Musul'un kuzeybatıdan girişi olan "Suriye Kapısı"na bir kilometre kadar yaklaştığını söyledi.

General, "Yolu fiilen kontrol ediyoruz, görüş alanımızda" dedi. Musul sakinleri, "Suriye Kapısı"ndan başlayan otoyol üzerinde Salı gününden bu yana seyahat edemediklerini söylediler.

Yol, Musul ile IŞİD'in güçlü olduğu bir başka şehir Telafer'i birbirine ve daha sonra da Suriye sınırına bağlıyor. Telafer, Musul'un 60 kilometre batısında bulunuyor.

Musul Operasyonları Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarallah, yaptığı açıklamada, orduya bağlı 9. Zırhlı Tümenin bölgedeki terörle mücadele güçlerinin ekseni karşısında güvenli bir cephe oluşturmayı hedeflediği operasyonda 12 militanın öldürüldüğünü aktardı.

MUSUL OPERASYONUNDA ÖNEMLİ GELİŞME

Yarallah, söz konusu operasyonda, orduya bağlı birliklerin Ed-Demirci Es-Sagıra köyünü ele geçirdiği, batı kesiminde IŞİD'den alınan bölge ve köylerin patlayıcılardan temizlendiğini kaydetti.

Terörle mücadele birliklerinin ise Vadi Hıcr bölgesine düzenlediği baskında 40 militanın etkisiz hale getirildiğini aktaran Yarallah, "Orduya bağlı hava kuvvetlerinin düzenlediği saldırılarda 64, koalisyon güçlerininkinde ise 35 IŞİD militanı öldü" ifadesini kullandı.

Musul'un doğu yakasında geçen ay kontrolü tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren batı yakasını terör örgütü IŞİD'den kurtarmaya yönelik operasyona başlamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler