HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

New York Times yazarı,Türk pavyonunu övdü!

Venedik Bienali'nde Türkiye Pavyonu'nda yer alan sanatçı Cevdet Erek'in ÇIN eseri New York Times'ın sanat yazarı Ason Farago tarafından 'Bienal'in en vurucu eserlerinden biri' olarak nitelendirildi. Farago'nun kaleme aldığı yazıda "Müzisyen ve sanatçı Cevdet Erek sanayiyi andıran eserleriyle tanınıyor. Sanatçı ÇIN eserinde tel örgü panelleri ve şiddetli spotları bir araya getirerek rahatsız edici, etkileyici bir tesis oluşturdu" ifadesini kullandı.

New York Times yazarı,Türk pavyonunu övdü!

Venedik Bienali 57. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alan ÇIN projesi, sanatçı Cevdet Erek ve ekibinin katılımıyla Bienal’in ön izleme günlerinden 11 Mayıs Perşembe uluslararası sanat dünyasına tanıtıldı.

Eser, New York Times'ın sanat yazarı Ason Farago tarafından bianelin en vurucu eserlerinden biri olarak nitelendirildi. New York Times yazarı "Benim bu yılın en güçlü ulusal sunumu için oyum Türkiye'ye gitti" dedi.

Yazıda, "Müzisyen ve sanatçı Cevdet Erek sanayiyi andıran eserleriyle tanınıyor. Sanatçı ÇIN eserinde tel örgü panelleri ve şiddetli spotları bir araya getirerek rahatsız edici, etkileyici bir tesis oluşturdu. Ortam hapishane bahçesine ya da konser alanına çok benziyor." ifadeleri kullanıldı.

ÇIN NEDİR?

Mekâna özgü bir yerleştirme olan ÇIN, mekânın şiirsel ve politik tahayyüllerini mimari ve ses aracılığıyla keşfetmeyi deniyor. Eserin başlığı, işi önceden haber veren bir ses sinyali olarak düşünüldü. Türkçe’de bir yansıma sözcük olan ÇIN, vurmalı bir sesi taklit ediyor, aynı zamanda iki ayrı kelimenin türediği bir kök: çınlama (reverberasyon) ve kulak çınlaması.


En Çok Aranan Haberler