HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

New York'ta tren kazası! Çok sayıda yaralı var

ABD'nin New York kentinde, Long Island-Brooklyn semtleri arasında sefer yapan yolcu treni, Brooklyn Atlantic Terminal’in debariyerlere çarptı.

New York’ta Long Island bölgesine giden yolcu treni Brooklyn Atlantic Terminal’ de raydan çıktı. New York İtfaiye Teşkilatı (FDNY) kazada 103 kişinin hafif yaralandığını açıkladı.

Rockaway’den hareket eden LIRR (Long Island Rail Road) treni, yoğun yolcu trafiğinin yaşandığı sabah saatlerinde Brooklyn Atlantic Terminalinde platformda bekleyen yolculara çarptı.

Sabah 8.20’de meydana gelen kaza sonrası yararlılar çevrede bulunan hastanelere kaldırıldı. Bazı hafif yararlılara, ilk yardım ekipleri terminalde müdahale etti.

Kaza sırasında büyük panik yaşandı. Görgü tanıkları terminalde bekleyen yolculara büyük bir gürültüyle çarpan treninin terminalde büyük bir duman kitlesi oluşturduğunu belirttiler.

Kaza sırasında trende 600 - 700 kadar yolcunun bulunduğu belirtildi. Yaralıların çoğunun ayakta tedavisi yapıldı.

New York Valisi Andrew Cuomo trenin normal bir hızla seyrettiğini belirtti. Vali Cuomo, yaralıların durumun iyi olduğunu, kazada en ağır yaralan kişilerde bile hayati tehlike olmadığını belirtti. Cuomo,” En ağır yarılı olarak ayak kırıklarını sayabiliriz” dedi

Terör saldırısı korkusu büyük panik yarattı

Yetkililer trenin platforma çarpması sırasında meydana gelen patlama ve duman sonucu bir terör saldırı olması korkusuyla terminalde büyük paniğin yaşandığını belirtti.

Tren kazası nedeniyle bazı tren hatlarındaki seferler geçici olarak durduruldu. Yetkililer kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler