HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rakka'da köprü yıkıldı, Kuzey ve güney ulaşımı koptu

Rus basını, Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Rakka kentinin kuzey ve güney kesimleri arasındaki köprünün yıkılmasıyla ulaşımın tamamen durduğunu yazdı. Rus Genelkurmayı, köprünün ABD koalisyonu tarafından IŞİD'e yönelik saldırılarda yıkıldığını, daha önce de koalisyonun Suriye'de 4 köprü yıktığını ve Rakka'da ulaşımı sekteye uğrattığını ifade etti. Öte yandan Musul'da da IŞİD'in sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı, insanları evlere kilitlediği belirtildi.

Rakka'da köprü yıkıldı, Kuzey ve güney ulaşımı koptu

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, 3 Şubat'ta ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon tarafından Suriye'de düzenlenen hava saldırıları sonucunda Rakka kentinin kuzey ve güney kesimleri arasındaki ulaşımın tamamen durduğunu açıkladı.

'ABD KOALİSYONU 4 KÖPRÜ YIKTI' İDDİASI

Rudskoy, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye'de dört köprü yıktığını ve böylece Rakka kentinde ulaşımı sekteye uğrattığını belirtti.

​Basın toplantısı düzenleyen Rudskoy, "3 Şubat'ta koalisyon uçakları, ikisi Rakka'da, ikisi de el Kalta ve el Abbara'da olmak üzere dört köprüyü imha etti. Bu eylemlerin sonucunda, 200 bin nüfuslu Rakka'nın kuzey ve güney kesimleri arasındaki ulaşım tamamen durdu. 18 Şubat'ta Rakka'nın 60 kilometre doğusundaki Maadan'da bir köprü yıkıldı" dedi.

MUSUL'DAN BİR KÖTÜ HABER DAHA: SİVİLLERİ BİNALARA KİLİTLİYORLAR!

IŞİD'le mücadele edilen bir diğer kritik nokta olan Musul'da da, Birleşmiş Milletler'in açıklamasına göre, terör örgütü IŞİD, kentin Batı kanadında sivilleri binalara kilitleyip canlı kalkan olarak kullanmaya devam ediyor.

Açıklamaya göre IŞİD ayrıca, sivillerin bulunduğu bazı binalara patlayıcılar yerleştirerek, yıkımın daha büyük olmasını sağlıyor.

Açıklamada, 17 Şubat'tan bu yana Musul'un batısında en az 307 sivilin hayatını kaybettiği, 273 sivilin de yaralandığı belirtildi.

Musul'un doğu yakasını Ocak ayı sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerini de IŞİD'den kurtarma operasyonuna başlamıştı.


En Çok Aranan Haberler