HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Reina saldırısını IŞİD'in Özbek hücresi planladı' iddiası

Reina saldırısına ilişkin gündeme gelen son iddiada katliamı IŞİD 'Özbek' hücresinin organize ettiği öne sürüldü.

Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden terör örgütü IŞİD'e yönelik İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda Doğu Türkistan uyruklu “Özbek” yapılanmasının deşifre olduğu belirtildi.

Habertürk'te yer alan habere göre, yürütülen operasyonda, Reina katliamcısı IŞİD'li teröriste yardım ve yataklık yapan 10 kişilik bir hücre de çökertildi. Gözaltına alınan bu hücre yapılanmasının, Reina saldırısının organizasyonunda aktif olarak görev aldıkları belirlendi.

GÖZALTI SAYISI 25'E YÜKSELDİ

OReina katliamını yapan Ebu Muhammed Horasani kod adını kullanan ancak gerçek ismi henüz belirlenemeyen Özbek asıllı olduğu belirtilen Doğu Türkistanlı teröriste yardım ve yataklık yapan 10 kişi ile ilişkileri olduğu belirlenen 15 kişi daha gözaltına alındı. Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 25’e ulaştı.

REİNA SALDIRGANI 15 ARALIK'TA İSTANBUL'A GELDİ

Reina saldırganının aralık ayında Konya merkezli hücrenin ortaya çıkmasının ardından harekete geçtiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; Konya’da 12 Aralık günü bir yolcu otobüsüne çanta içerisinde teslim edilen bir kargo, muavinin şüphesi üzerine ele geçirildi. Çantadan suikast silahı Sig Sauer ve 50 mermi çıktı.

Kargonun alıcılarına yönelik yapılan operasyonda, İstanbul’da yaşayan yabancı uyruklu A. Abulizi ile O. Asım gözaltına alındı. Araştırmalarda, silah bulunan kargonun üzerindeki isimlerden yola çıkılarak Konya’da yaşayan W. Abulizi de yakalandı. A. Abulizi ile Konya’daki W. Abulizi’nin akraba olduğu anlaşıldı. W. Abulizi’nin ise Reina eylemcisiyle bağlantılı olduğu yılbaşındaki saldırıdan sonra tespit edildi.

IŞİD'in bu hücresinin çökertilmesinin ardından Reina katliamcısı olan saldırganın 15 Aralık günü Konya’dan İstanbul’a geldiği belirlendi. Konya’daki IŞİD'in Özbek hücresinin de, katliamda kullanılan silah ve patlayıcıları örgüt üyelerince İstanbul’a getirdiği belirlendi. Hücrenin, saldırı sonrasında Reina saldırganına lojistik destek vermeye devam ettikleri tespit edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler