HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soçi Kış Olimpiyatları: Atletlerden Rusya'nın eşcinsel yasasına tepki

Soçi Kış Olimpiyatları'na bir hafta kala, 50'den fazla Olimpiyat sporcusu Rusya'nın çocuklara eşcinsel propaganda yapılmasını yasaklayan kanunun kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

Soçi Kış Olimpiyatları: Atletlerden Rusya'nın eşcinsel yasasına tepki

Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak 2014 Kış Olimpiyatları'nın başlamasına bir hafta kala 50'den fazla Olimpiyat sporcusu Rusya'nın ‘eşcinsel kanunlarına' karşı imza kampanyası başlattı.

Guardian gazetesinin haberine göre, 52 atlet Rusya'ya "çocuklara eşcinsel propaganda yapılmasını” yasaklayan kanunun yürürlükten kaldırılması çağrısında bulundu.

Yasa, eşcinsellerin düzenlediği etkinliklerin duyurusunun yapılmasını propaganda olarak tanımlıyor.

Aralarında çok sayıda ünlü ismin de bulunduğu sporcular, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve çok uluslu sponsor şirketlerini de Rusya'daki eşcinsel karşıtı yasaya karşı yeterli mücadele vermedikleri gerekçesiyle eleştirdi.

Adını, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Anlaşması'nın, ayrımcılık karşıtı 6'ncı maddesinden alan imza kampanyasına Soçi'ye gidecek 12 sporcu da imza attı.

Komitenin altıncı maddesinde, "Irk, din, siyaset, cinsiyet veya başka nedenlerle herhangi bir ülke ya da kişiye karşı ayrımcılık yapılması Olimpiyat Hareketine ait olmakla uyumsuzdur” ifadeleri yer alıyor.

Kampanyada imzası olan atletler arasında snowboard dalında altın madalya sahibi Amerikalı Seth Wescoot, Soçi'ye gidecek biatlon sporcusu Kanadalı Rosanna Crawford ve Avustralyalı çifte kızak takımı da yer alıyor.

Rusya'nın eşcinsel yasasını kaldırması için yürütülen kampanyaya eski Olimpiyat sporcularından tenisçi Martina Navratilova ve Andy Roddick, Leeds United'ın eski futbolcusu Robbie Rogers ve dört altın madalya sahibi Greg Louganis de destek veriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler