HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de Esad kontrolündeki bölgeye saldırı: En az 100 ölü

Suriye'de Lazkiye ve Tartus şehirlerinde gerçekleşen patlamalarda en az 100 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Suriye, iç savaştan en az etkilenen kentler arasındaki Lazkiye ve Tartus'ta gerçekleşen saldırılarla sarsıldı. Akdeniz kıyısındaki Lazkiye ve Tartus'ta art arda düzenlenen bombalı saldırılarda en az 100 kişi öldü.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Lazkiye'ye bağlı Cebele ilçesinde dört, Tartus’ta ise üç ayrı patlama gerçekleştiğini açıkladı. Saldırılardan en az ikisinin canlı bomba ile gerçekleştirildiğini aktaran Gözlemevi, saldırıda hayatını kaybedenlerde olduğunu belirtti.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre Cebele’deki patlamalardan birinde bir hastanenin hedef alındığı belirtildi. Haber ayrıca, Tartus’taki saldırılardan birinin bomba yüklü araçla düzenlendiğini, birinin ise canlı bomba saldırı olduğu kaydedildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Cebele'deki dört saldırının art arda yaşandığını aktardı. Lazkiye Polis Teşkilatı’ndan bir kaynak, saldırılardan ikisinin Cebele otogarını hedef aldığını bildirdi.

Diğer iki saldırı ise canlı bombaların Cebele hastanesinin acil servis girişi ve elektrik müdürlüğünde kendilerini patlatması sonucunda gerçekleşti.

Cebele’nin güneyinde bulunan Tartus kentinde de benzer patlamalar yaşandı. Tartus otogarını ve otogara yakın bir yerleşim birimini hedef alan saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

IŞİD ÜSTLENDİ

Terör örgütü IŞİD, Lazkiye ve Tartus'ta düzenlenen saldırıların sorumluluğunu üstlendi. IŞİD saldırıların bomba yüklü araçlar ve intihar bombacıları tarafından düzenlendiğini açıkladı. Esad rejimin kontrolündeki bu bölgeler Suriye'deki iç savaştan en az etkilenen yerler arasında gösteriliyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler