HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunus'ta turistik otellere saldırı

Tunus'un doğusunda yer alan turizm merkezi Susa kentinde turistlerin kaldığı iki otele düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 37'ye yükseldi.

Tunus'un Akdeniz kıyısındaki Hammamet körfezinde yer alan turizm kenti Susa'da turistlerin kaldığı iki ayrı otele kimliği belirsiz silahlı şahıslar tarafından saldırı düzenlendi. Yapılan son açıklamada, ölü sayısının 37'ye yaralı sayısının ise 36'ya yükseldiği bildirildi. Tunus İçişleri Bakanlığı, ölüler arasında otel misafirlerinin bulunduğunu da belirtildi.

SALDIRIYI TUNUSLU ÖĞRENCİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Polisle girdiği çatışmada öldürülen Seyfeddin Yacoubi isimli 23 yaşındaki saldırganın Tunuslu bir öğrenci olduğu belirtildi.

Saldırgan olay yerinde polisler tarafıdan etkisiz hale getirildi.

SİLAHINI ŞEMSİYE ALTINDA SAKLADI
Tunuslu üst düzey güvenlik yetkilisi Refik Çelli, öldürülen saldırganın Tunuslu bir öğrenci olduğunu ve polis ya da istihbarat servislerince tanınan bir kişi olmadığını belirtti. Çelli, Tunus'un orta bölgesindeki Kayruan bölgesinden gelen saldırganın, yanındaki Kalaşnikof'u plaj şemsiyesinin altında saklayarak otele girdiğini ve havuzun olduğu bölümden geçerek plaja ulaşana kadar gördüğü insanları vurduğunu söyledi.

Çelli, saldırının tek kişi tarafından gerçekleştirildiğinin düşünüldüğünü belirtti.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Arui, silahlı baskını "terör saldırısı" olarak niteledi.

ÖLENLERİN ÇOĞU TURİST

Yerel basın, saldırıda ölenlerin çoğunun Alman ve İngiliz turistler olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Arui, silahlı baskını "terör saldırısı" olarak niteledi.

Sousse kenti Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinden ziyaretçi alan Tunus'un başlıca turizm merkezleri arasında yer alıyor.

Tunus'ta Mart ayında başkentteki Bardo müzesine düzenlenen silahlı saldırıda çoğunluğu turist 22 kişi ölmüştü. Ülkede, son yılların en büyük terör saldırısı olan olay sonrası güvenlik önlemleri arttırılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler