HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesine bağlı Gorlovka şehrinde Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında devam eden şiddetli çatışmalarda sivillerin öldüğü bildirildi.

KHARKOV (AA) -Yerel kaynaklar, ordu birlikleriyle ayrılıkçılar arasında çatışmaların sürdüğü Gorlovka'da, 30'a yakın sivilin hayatını kaybettiğini, bölge sakinlerinin evlerinin bodrumlarında saklandığını belirtti.

Ayrılıkçıların havan topu ve ağır silah kullandıkları, orduya karşı sivil halkın bulunduğu yerleşim yerlerinden ateş açtıkları, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin tamamen sardığı şehrin çevresinde çatışmaların devam ettiği kaydedildi.

Donetsk Bölge Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Gorlovka'daki çatışmalarda şu ana kadar 13 sivilin hayatını kaybettiği, bunlar arasında 1 ve 5 yaşlarında iki çocuğun olduğu ifade edildi.

Sağlık personelinin çatışmalar nedeniyle görevlerini yerine getiremedikleri belirtilen açıklamada, şu ana kadar en az 5 kişinin yaralandığı dördünün hastaneye kaldırıldığı, son 24 saatte yaralanan en az 16 kişinin hastanelere başvurdukları aktarıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler