HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

ABD doğumlu ünlü oyuncu Abe Vigoda 94 yaşında hayatını kaybetti. Vigoda 'Baba' filmindeki rolüyle hafızalara kazınmıştı.

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Tam adı Abraham Charles "Abe" Vigoda olan Brooklyn doğumlu ünlü aktör 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Vigoda, Francis Ford Coppola'nın başyapıtı 'Baba' filmindeki Sal Tessio karakterine can vermişti.

ABD'li aktör 1970'lere damga vuran Barney Miller dizisinde baş rolü oynamıştır. Aktör bir çok eleştirmen tarafından ilginç mimikleri ve yüz hatları önemli karakter oyuncularından biri sayılıyordu.

Mario Puzo'nun yazdığı aynı adlı romandan uyarlanan, Francis Ford Coppola'nın yönettiği, Marlon Brando ve Al Pacino'nun başrollerini paylaştığı filmle tanınan Abe Vigoda ABD'nin önemli oyuncuları arasında yer alıyordu.

Film, Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığı ve en iyi 100 amerikan filminin yer aldığı 100 Movies listesinde 1998 listesinde 3. 2007 listesinde ise 2. sıradaydı. Film ayrıca En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Marlon Brando) ve En İyi Uyarlama Senaryo (Francis Ford Coppola, Mario Puzo) dallarında Oscar kazanmıştır.


Baba filminden bir kare


24 Şubat 1921 doğumlu oyuncu, 1970'lerde yayınlanan Barney Miller dizisinde de rol almıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler