HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım, Arakanlı Müslümanlar için dünyaya çağrı yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, Arakanlı Müslümanların Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki sığınmacı kampını ziyaret etti. Sığınmacılara sıcak yemek dağıtan Yıldırım, tüm dünyaya Arakanlı Müslümanlara yardım ellerini uzatması çağrısı yaptı. Yıldırım, "Burası insanlığın artık yok olduğu bir yer. İnsanlık bugün harekete geçmeyecekse ne zaman harekete geçecek?" diye konuştu.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Bangladeşte bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile birlikte Rohingyadan Coxs Bazara kaçan sığınmacıların yaşadığı kampları ziyaret etti. Yıldırım, sığınmacıların durumu ve bölgede TİKA, AFAD ve Diyanet İşleri Başkanlığımız ile uluslararası örgütler tarafından gerçekleştirilen insani yardım faaliyetlerine ilişkin incelemelerde bulundu.

SICAK YEMEK DAĞITTI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Başbakan Yıldırımın kızı Büşra Yıldırım da Başbakana sıcak yemek ve insani yardım dağıtımında eşlik etti. Coxs Bazardaki kampta yaşayan sığınmacılara önce yemek dağıtıldı ardından çocuklara oyuncaklar dağıtıldı. Çocuklar özellikle bu ziyaretten mutlu ve memnun görünüyor.

DÜNYAYA ÇAĞRI YAPTI: BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN?

Sığınmacıların yaşadığı kampta dünyaya çağırı yapan Başbakan Binali Yıldırım, ''Burası insanlığın artık yok olduğu bir yer. İnsanlık bugün harekete geçmeyecekse ne zaman harekete geçecek?'' dedi Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha sağlıklı gelişmiş kamp alanları inşa etmek arzusundayız. Bunun için Bangladeş hükümetinden uygun yer talebinde bulunduk. Görüşmelerimiz devam ediyor. Nihai çözüm buradaki insanların kendi topraklarına dönüşünün sağlanmasıdır. 24 Kasım'da Myanmar hükümeti ile Bangladeş hükümeti arasında bu konuda bir anlaşma imzanaldı. Ümit ederim bu anlaşma sağlıklı bir şekilde işler. Burada yaşanan insanlık dramını bütün dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Yardıma ihtiyacı olan insanlara Türkiye el uzatmaya devam edecektir. Burası insanlığın artık yok olduğu bir yer. İnsanlık bugün harekete geçmeyecekse ne zaman harekete geçecek?''


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler