HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

21. dönem POMEM sınavı ne zaman yapılacak? POMEM sınavı için adaylara çok önemli uyarı!

21. Dönem POMEM başvuru tarihi sona erdi. Polis Akademisi tarafından lisans ve önlisans mezunları için açıklan toplam 13 bin polis öğrenci alımı başvuruları sona erdi. 25 Eylül'de başlayan 21. dönem POMEM başvurularıı, 6 Ekim Cuma günü sona erdi. POMEM sınavı için adaylar çok önemli bir uyarı yapıldı. Polis olma hayaliyle POMEM ön başvurusu yapanlar, şimdi sınav tarihi ne zaman merak ediliyor. Peki 21. dönem POMEM sınavı ne zaman yapılacak? Detaylı bilgiler haberimizde.

21. dönem POMEM sınavı ne zaman yapılacak? POMEM sınavı için adaylara çok önemli uyarı!

21. Dönem POMEM başvuruları sona ermesiyle birlikte sınav tarihi merak edilmeye başlandı. Ön başvuruların 25 Eylül-6Ekim tarihlerinde yapan POMEM adayları, sınav tarihini araştırıyorlar. Polis Akademisi, 1200 bayan olmak üzere toplam 13 bin kişilik POMEM kontenjanı açıldı ve bunun için geçtiğimiz haftalarda koşulları sağlayan adaylar, ön başvuru yaptı. 21. Dönem POMEM başvurusu yapan öğrenci adayları POMEM sınavı tarihi nedir öğrenmek istiyor. Polis Akademisi, POMEM sınavı için adaylara çok önemli bir uyarıda bulunarak sınav tarihi hakkında bilgi verdi. Peki POMEM sınavı ne zaman? Aday başvuruları nasıl değerlendirilecek? İşte detaylar...

  1. DÖNEM POMEM SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

21. dönem POMEM için ön başvurular, 25 Eylül - 6 Ekim arasında binlerce öğrenci adayı tarafından yapıldı. Lisans ve önlisans mezunu 1200'ü bayan olmak üzere toplam 13 bin POMEM öğrencisi olmak isteyen adaylar, belirtilen tarihlerde önbaşvurularını yaptıktan sonra sınav tarihlerini beklemeye başladılar. Polis Akademisi 21. Dönem POMEM öğrenci adaylığı başvuru kılavuzunda veya pa.edu.tr sitesinde sınav tarihi belirtilmemiş.

POMEM SINAVI UYARISI

21. Dönem POMEM öğrenci adayların internet üzerinden https://sinav.pa.edu.tr adresli resmi internet sayfasında yukarıda belirtilen tarihler arasında ön başvurularını yaptıktan sonra Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınav tarihleri daha sonra ileriki bir tarihte Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr internet sayfasından ilan edilecektir.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan ww.pa.edu.tr adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların ikamet illerine göre belirlenecek sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Dolayısıyla adayların ön müracaatı sırasındaki mernis kayıtlarındaki ikamet adresleri dikkate alınarak sınav
merkezlerine planlamaları yapılacaktır. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen
başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

21. DÖNEM POMEM SINAVI NE ŞEKİLDE YAPILIYOR?

21. Dönem POMEM öğrenci adaylığı için yapılan ön başvurulardan sonra POMEM sınav tarihi merak ediliyordu. Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

POMEM sınavı için ise ilk önce öğrenci adaylığı için başvuranlardan pa.edu.tr üzerinde ileride belirtilecek yer ve tarihlerde ön sağlık kontrolüne girilmesi istenecek. POMEM öğrenci adayının sınavlara giriş hakkı kazanması için bu sağlık kontrolünde POMEM öğrenci adayı olur onayı alması gerekiyor. Bundan sonraki ilk aşama ise fiziki yeterlilik sınavı oluyor.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı
Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere
uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

MÜLAKAT SINAVI

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan 21. Dönem POMEM öğrenci adayları, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Burada adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam
puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden
en az yetmiş puan alması gerekir.

POMEM SINAV SONUÇ LİSTESİNİN BELİRLENMESİ VE İLANI

POMEM öğrenci adaylarının başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır.

Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler