HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD MEDYASINA GÖRE, GÖZLER PERŞEMBE GÜNÜ ANKARA’DA AÇIKLANACAK KARARLARDA

WASHİNGTON(ANKA) - Türkiye'nin değer kaybeden lirayı korumak için benimsediği stratejinin etkinliği sorgulandığı belirtilirken, gözler Başbakan Binali Yıldırım'in Moskova'dan dönmesinden sonra Perşembe günü açıklanacak kararlarda olduğu ifade ediliyor. Bu arada, ABD medyasına göre, alınabilecek önlemlerin arasında keskin bir faiz artırımı pek beklenmiyor.

VOA İngilizce, İstanbul mahreçli haberine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın lirayı korumak amacıyla yaptığı çağrıları ve bunun ardından ülkenin çeşitli yerlerinde esnafın liraya destek amacıyla gösterdiği dayanışmaya dikkat çekerek girdi.

Buna karşın "Ancak Erdoğan'ın lira stratejisinin etkinliğinin giderek daha çok sorgulanıyor" yorumunu yapan VOA, kaygı duyan insanların bazılarının paralarını yurt dışına transfer etme yolunu seçebileceği uyarılarını aktardı.

Türk hükümetinin kuvvetli yalanlamalara rağmen sermaye kontrollerinin getirilmesi olasılığına ilişkin kaygıların bulunduğunun savunulduğu haberde, tüm gözlerin hükümet düzeyinde Perşembe günü yapılması planlanan toplantıda olduğunu belirtildikten sonra, geçen ay Merkez Bankası'nın ılımlı bir faiz artırımı yaptığı anımsatılarak keskin bir artışın yapılmasının ise pek beklenmediği kaydedildi.

Ancak faiz artırımına gidilmemesi durumunda bunun oluşturacağı sakıncalara da değinilen haberde, Türk şirketleninin 200 milyar dolarlık dış borcuna dikkat çekilirken de, liranın daha da gerilemesi durumunda borç ödenmesinde zorlukların yaşanabileceği, bunun da Türk ekonomisi üzerine olumsuz etkilerinin olacağı uyarıları da yansıtıldı. (ANKA)(CN/TA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler