HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013'te aramızdan ayrılan 10 teknolojik ürün

Google, Mart ayında internetin en popüler haberr takip sistemi Google Reader’ın fişini çekeceğini duyurdu.

2013'te aramızdan ayrılan 10 teknolojik ürün

Google Reader

Google, Mart ayında internetin en popüler haberr takip sistemi Google Reader’ın fişini çekeceğini duyurdu. Google, RSS hizmetini sona erdirmesinin sebebi olarak ‘yeterince ilgi görmemesini’ gösterirken, Feedly gibi alternatiflerine gün doğdu.

Kaynak: Mashable.


HTC First (nam-ı diğer Facebook telefonu)

Mobile yaptığı yatırımlarla para basan sıkıcı bir platforma dönüşen Facebook, ilk önemli mobil yatırımını Nisan ayında HTC First telefonuyla yaptı. Android tabanlı Facebook Home arayüzüne özel olarak sunulan HTC First, düşük bütçesiyle Facebook bağımlılarının ilgisini çekmeyi amaçlıyordu. Ancak talep o kadar düşük kaldı ki, birkaç ay sonra HTC telefonun üretimini durdurdu.


Apple iPhone 5

Apple, iPhopne 5’i sunmasından tam bir yıl sonra sessizliğini bir değil, iki telefonlar birden bozdu. Dünyanın ilk 64 bit işlemcili ve hareket sensörlü telefonu olan iPhone 5S ve renk seçenekleriyle gelen iPhone 5 performansındaki 5C, selefini kısa zamanda unutturdu. ABD'de bugün iPhone 4S bile 5’ten daha rahat bulunuyor


Winamp

iTunes ortaya çıkmadan uzun zaman önce, dijital müzik oynatıcıların ‘babası’ Winamp vardı. PC neslinin beraber büyüdüğü ilk dijital müzik kutusu Winamp, binlerce kılıf tercihiyle vazgeçilmezler arasında girmişti. Ancak Winamp’in üreticisi Nullsoft’u 1999’da satın alan AOL, yazılıma yenilikçi hiçbir özellik katmadı ve 21 Aralık’ta indirme bağlantısının internetten kaldırılacağını duyurdu.


Turntable.fm

Müzik paylaşmanın yanı sıra görsel dinleyici kitlesine müzik sunduğunuz DJ performansları sergilediğiniz Turntable.fm, hızlı çıkışının ardından ilgi kaybetmeye başladı. Yapımcıları, Kasım ayında Turntable.fm’in tüketicilere yönelik hizmetini sona erdireceğini sanatçı ile müzik gruplarına online yayın yapmalarını sağlayan “Turntable Live” hizmetinin devam edeceğini açıkladı.


MySpace Classic

Sosyal ağ savaşlarında tutunamayarak aramızdan ayrılan MsSpace, Haziran 2013’te geri dönüş yapmıştı. Müziğe odaklanan MySpace Classic, 2000’lerin ortasındaki görünümünü tamamen değiştirmişti.ancak yeni tasarım, Haziran 2013 öncesindeki fotoğraf, paylaşım, mesaj ve diğer girdilerin ortadan kalktığı anlamına geliyordu. Kullanıcıların uyarılmadığı bu konu daha sonra düzeltilmeye çalışılsa da, akıllarda kalan MySpace çoktan ortadan kalkmıştı...


AltaVista

Web’in 1.0 versiyon günlerinden hatırlayacağımız klasik arama motoru Alta Vista, Temmuz 2013’te Yahoo tarafından resmen kapatıldı. Alta Vista’yı 2003 yılında satın alan Yahoo, yeni CEO’su Marissa Mayer ile yaptığı yeni başlangıcın ardından eskilerini de temizlemeyi ihmal etmedi.


Lavabit ve Silent Circle

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) küresel casusluk planını ortaya çıkararak gündeme oturan Edward Snowden’ın, bilgileri ilk sızdırdığı kişi İngiliz gazeteci Glen Greenwald’a gönderdiği e-postalarını Lavabit üzerinden şifrelediği öne sürülmüştü. Lavabit, ABD hükümetinin talebine uyarak Ağustos 2013’te kapanacağını açıkladı ve kullanıcılarına ait bilgileri hükümete sundu.


Google Checkout

Google, 2006 yılında online para transferi devi PayPal’e rakip olarak Google Checkout’u hayata geçirdi. Google bağlantılı tekliflerin ötesinde ilgi çekmeyi başaramayan hizmet, 2011 yılında Google Wallet ile birleşerek daha kolay ve güvenli online ödeme seçeneği sundu. PayPal ve diğer rakipleri hayatına devam ederken bir türlü istenen performansı sunamayan Google Checkout’un Mayıs ayında kapatılacağı duyuruldu.


Blockbuster Video

Dünyanın en büük VHS kaset, DVD ve oyun kiralama şirketlerinden biri olan Blockbuster, hızla değişen dijital çağa ayak uyduramayınca Dish adlı firmaya satıldı. Dish, Ocak 2014 itibariyle ABS genelindeki 300 blockbuster mağazasının kapatılacağını ve postayla DVD gönderme hizmetinin sona ereceğini açıkladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler