HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

76 yıllık sır bu kutuda mı gizli?

Pasifik Okyanusu üzerinde 2 Temmuz 1937 günü uçarken kaybolan Amelia Earhart'ın gizemi çözülmeye çok yakın.

76 yıllık sır bu kutuda mı gizli?

Pasifik Okyanusu üzerinde 2 Temmuz 1937 günü uçarken kaybolan Amelia Earhart'ın gizemi çözülmeye çok yakın.


Tam 76 yıldır Earhart'ın kayboluşunun üzerindeki sır perdesini kaldırmaya uğraşan araştırmacılar, ıssız bir adada keşfedilen bakım malzemeleri ile sırrı çözmeye bir adım daha yaklaştıklarını düşünüyorlar.


Pasifik Okyanusu'nda Avustralya ve Hawaii arasında yer alan Nikumaroro adasında bulunan bebek yağı, el kremi, ruj ve çil kremi, adada 20. yüzyılın başlarında bir Amerikan kadınının geldiğini gösteriyor.


Eğer bu eşyalar gerçeken Earhart'a aitse, bu, Earhart'ın uçağının düşmesiyle yaşamını yitirmeyip, adaya ulaştığını ve burada bir süre hayatta kaldığını gösteriyor.


Yapılan araştırmalarda, adada bulunan eşyaların 20. yüzyılın başlarında üretildiği ortaya çıkarıldı.


1940'larda Nikumaroro adasında bir erkek ve kadına ait ayakkabıların yanı sıra, insan kemikleri de bulunmuştu.


Araştırmacılar bu kemiklerin artık kaybolduğunu söylese de, iskeletlerin Amelia Earhart ve yön bulucusu Fred Noonan'a ait olduğu düşünülüyor.


İtalyan uzmanlar, Rönesansın İtalyan dehası Leonardo da Vinci'ye ait olduğu sanılan tamamlanmamış bir fresk bulduklarını tahmin ediyorlar.


Leonardo da Vinci'nin bitmemiş freski "Anghiari Savaşı"nı uzun süredir arayan İtalyan mühendis Maurizio Seracini Floransa belediye başkanlığında yaptığı açıklamada, Palazzo Vecchio'nun (Vecchio Sarayı) en büyük salonlarından birinde gizli bir duvarda ünlü ustanın kayıp eserinin izlerine rastladıklarını belirtti.


Giorgio Vasari'nin bir freskinin bulunduğu bölümünü altındaki saklı kalmış bir başka duvarda mikro kameralar ile yapılan inceleme sonucu Leonardo da Vinci'nin kullandığı renklerle bezenmiş bir freskin izini bulduklarını belirten Seracini, ilk teknik inceleme sonucu gizli duvardaki freskte Leonardo da Vinci'nin fresklerinde kullandığı kırmızı, siyah ve bej renkli organik boyanın izine rastladıklarını söyledi.


İtalyan uzman, buldukları freskten numuneleri laboratuvarda inceleyeceklerini belirterek, ilk sonuçların cesaret verici olduğunu kaydetti.


Sanat dünyasında heyecan yaratan Da Vinci'nin resminin hikayesi ise şöyle: Floransa soyluları 1505'de ressama Vecchio Sarayı'na kentin zaferini bir eser yapmasını ister. Resim bittiğinde o zaman ki tarih kitaplarına 'olağanüstü' olarak girer.


Ancak kent el değiştirince, yeni soylular Vasari adlı bir ressamdan kendi zaferlerini anlatan bir resim ister. Vasari, Da Vinci'nin eserinin üzerine bugün hala sarayın duvarında yer alan 'Marciano Savaşı' adlı resmini yapar. Böylece Da Vinci'nin 'büyüleyici' eseri ortadan kalkar.


Ancak Anghiari Savaşı'nı silmeye kıyamayan Vasari, onun yerine kendi resmini önüne çektirdiği bir duvara yaptı. İleride bulunması için de resmindeki bir bayrağın üzerine 'ararsan bulursun' yazdı'





Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler