HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bunları biliyor muydunuz?

Günde bir paket cips yemek, yılda beş şişe sıvı yağ içmenize bedel

Bunları biliyor muydunuz?

Günde bir paket cips yemek, yılda beş şişe sıvı yağ içmenize bedel

Britanya Kalp Vakfının ortaya çıkardığı bu sonuç, "abur cubur"a merakı olan insanları oldukça korkutacak. En çok cips tüketen ülkelerin başında İngiltere ve ABD geliyor.


Everest'e her 10 tırmanıştan birinde ölüm var!

Dağcılık sporunda, yüksek teknolojiye sahip ekipmanların kullanılmasına rağmen, dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest, sporcu misafirlerini ölümle yüzleştirmeye devam ediyor.


Oxford Üniversitesinden Dr. Andrew Sutherland'ın hazırladığı rapora göre, Everest'e her 10 tırmanışın biri mutlaka ölümle sonuçlanıyor.


Efsane futbolcu "Pele" adından rahatsız oluyor

Asıl adı Edison Arantes do Nascimento olan, tüm dünyada "Pele" adıyla tanınan Brezilyalı efsane futbolcu, kısa süre önce bir Alman gazetesine verdiği demeçte Pele isminden hiç hoşnut olmadığını belirtti.


Portekizcede tam bir karşılığı olmayan bu isim, ünlü futbolcuya göre bebeklerin konuşmaya başlamadan önce çıkardığı seslere benziyormuş. 11 yaşında futbola başladığında, arkadaşları tarafından kendisine takılan bu isim yüzünden ilk başlarda canı oldukça sıkılan Pele'nin, tiye alınıyor diye arkadaşlarıyla kavga ettiği bile olmuş!


200 milyon "blog" kullanılmıyor

Teknoloji şirketi Gartner'ın yaptığı bir araştırmada, İnternet üzerinden bir çeşit günlük tutmaya yarayan kişisel "blog" sitelerinin yaklaşık 200 milyonunun uzun zamandan beri güncellenmediği ortaya çıktı... Yer israfı diye işte buna denir!


Online alışveriş tutkunları, bir web sayfasının açılışı için yalnızca dört saniye sabredebiliyor

"Ee, bunlar nasıl online alışveriş tutkunu?" diyebilirsiniz; fakat unutmayın, onların tek arzusu biran evvel alışverişe başlamak!


Donald Rumsfeld, ABD'nin hem en genç hem de en yaşlı savunma bakanı olarak bir ilke imza attı

İlk kez 1975'te, 43 yaşındayken savunma bakanlığı yapan Rumsfeld, 74 yaşındayken George W. Bush hükümetinde de görev alarak ABD'nin en genç ve en yaşlı savunma bakanı unvanlarına sahip oldu.


Bir bitki tohumu 200 yıl boyunca saklanabiliyor

Hollywood'un ünlü kıyamet filmlerinden aşina olduğumuz kadarıyla, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için bazı bitkileri yaşatabilmesi gerekiyor.


Bu gerçeği gayet iyi bilen bilim adamları Norveç'te, özel koşullara sahip bir tohum deposu kurarak kıyamet günü hazırlıklarının ilk ciddi adımını attı. Ve en önemlisi, yapılan araştırmalarda, bir bitki tohumunun 200 yıl boyunca saklanabildiği ortaya çıktı.


Hexakoisiohexekontahexaphobiacs nedir?

"Şeytan"la ilgili filmlerden bildiğimiz "666"dan; yani şeytanın numarasından korkan kişiler var. Bu öyle bir hâl almış ki uzunluğundan dolayı şimdi tekrar yazamayacağımız "H" harfiyle başlayan bu isim, psikolojik bir hastalık türü olarak tıp literatürüne girmiş.


HIV virüsü ilk kez 1930 yılında keşfedildi

AIDS hastalığına yol açan HIV virüsü, 1930 yılında Kongo'da şempanzeler üzerinde araştırmalar yapan bir grup bilim adamı tarafından keşfedildi.


Elbette o yıllarda, virüsün 20. yüzyılın vebası olacağı tahmin edilemedi; fakat bulaşıcı ve çok tehlikeli olduğu araştırmacılar tarafından vurgulandı.


İngiltere'de yılda ortalama 5 milyon adet elma tüketiliyor

İngilizlerin gıda tüketimine yönelik araştırmalarda bulunan bir şirketi, meyveler arasında en çok elmanın tüketildiğini belirlemiş.


Meyve-sebze üreticilerinden ve ithalatçılarından alınan detaylara göre, İngiltere'de yılda ortalama 5 milyon adet elma tüketiliyormuş.


Deve sütü, inek sütüne göre "demir" içeriği açısından daha zengin

Hepimiz, sütün insan sağlığına ne derece yararlı olduğunu biliyoruz. Zaten, dünyaya gözümüzü açtığımızdan beri süt içiyoruz; en azından belirli bir yaşa kadar... Daha çok, ineğin etinden sütünden faydalandığımız için, hayvanlar âleminin geri kalan üyelerinin sütüne pek itibar etmedik.


Araştırmacılar diyor ki, "Devenin sütü, ineğinkinden özellikle demir zenginliği açısından daha faydalı." Buyurun bakalım; zaten nerede tatsız tuzsuz, az bulunan bir şey var, o en yararlı!


ABD gizli servisi CIA adına çalışan eğitimli köpekler, şehir dışı görevi sırasında 5 yıldızlı otellerde kalıyor!

Gizli servis çalışanlarının bile bu derece lüksü yoktur herhâlde! Tamam, belki adamlar diğer ülkelerdeki meslektaşlarından daha fazla maaş alıyor ama şehir dışı görevlerinde, CIA'in "çok amaçlı" köpekleri kadar lüks içinde istirahat etmiyorlardır.


1960'larda CIA çalışanları, "Görevimiz Tehlike" adlı diziyi izleyerek casusluk fikirleri edinirlermiş

Bildiğiniz gibi "Görevimiz Tehlike" dizisi, sonradan sinemaya da uyarlandı. Film, seri hâlinde çekilmişti ve başrolde Tom Cruise oynamıştı. "Bond" serilerinden sonra gelmiş geçmiş en iyi ajan filmleri arasında gösterilen "Görevimiz Tehlike"nin 60'lı yıllardaki dizi versiyonu da filmleri gibi dâhice planlanmış istihbarat teknikleriyle donatılmıştı.


O yıllarda CIA, diziye öykünerek senaryodaki birçok fikri hayata geçirmiş. Düşünsenize, devletin aklına gelmeyen senaristlerin aklına gelmiş ve ABD gibi bir ülke, istihbarat konusunda onlardan feyzalmış.


Parmak izi tespiti ilk kez 1892 yılında Arjantin'de yapılmış

Her insanın parmak izinin farklı olduğunu keşfeden Arjantinli uzmanlar, sabıkalıların parmak izlerini alarak suç mahallinde kimlerin olduğunu bırakılan parmak izlerinden tespit etmeye başladı. 1901 yılında ise İngiltere'de ilk "Parmak İzi Tespit Bürosu" kuruldu.


İlk telefon rehberinde sadece 50 isim vardı

Şubat 1878 tarihli bir belgeye göre, ismi açıklanmayan bir kişiye ait olan ve ülkedeki tüm numaraların kaydedildiği telefon rehberinde sadece 50 numara yer alıyormuş.


Peru'da hiç umumi tuvalet yok

Öyle gözüküyor ki Perulular, tuvalet ihtiyacını ya en yakın restoranda ya da en yakın ağaç dibinde gideriyor!..


Paraguay'da düello yasal!

Her iki taraf da kan bağışında bulunursa, meselelerini halletmek için birbirlerini düelloya davet edebiliyorlar. Sanırız, kurtulan eğer yaralıysa bağışladığı kan da ait olduğu damarlara geri iade ediliyor.


ABD'deki cezaevlerinin müdavimleri zenciler

Yaşları 20-29 arasında değişen zenci erkeklerin üçte biri ya hapiste ya da gözaltında bulunuyor.


Dünyanın en hızlı bilgisayarı, saniyede 15,4 trilyon işlem yapabiliyor

İngiltere'de geliştirilen yeni milenyumun en hızlı bilgisayarı, saniyede 15,4 trilyon işlem yapıyor. 1.200'den fazla işlemciye sahip bilgisayar, neredeyse bir odaya sığmayacak kadar yer kaplıyor. "Yerim geniş, param var, bana uyar." diyenlere duyurulur! Şaka bir yana, bu bilgisayarı sadece belirli kurumlar ve bilim adamları kullanabiliyor.


Roma İmparatorluğu zamanında fahişelerin fiyatı sekiz bardak şaraba tekabül ediyormuş

O zamanlar, Roma'daki fahişeler köle statüsündeymiş ve çoğunlukla Yunanistan'dan ülkeye getiriliyormuş. Ücretleri ise sekiz bardak şarabın ücretiyle eş değermiş.


ABD'de her 8 kişiden 1'i İnternet bağımlısı

İnternet'in en yoğun şekilde kullanıldığı ülkelerden biri olan ABD, İsviçre'deki CERN Enstitüsünün insanlığa armağan ettiği bu teknolojinin hakkını gayet iyi veriyor. Ülkede, İnternet girmeyen ev yok gibi ve her sekiz kişiden biri bu teknolojiye bağımlı.


Ünlü "Mona Lisa" tablosu, zamanında Napolyon'un yatak odasındaki duvarı süslüyormuş

Leonardo da Vinci'nin yaklaşık dört yılda tamamladığı ve kimliği belirsiz bir kadını resmettiği tablo, kadının yüzündeki esrarengiz tebessümle nam salmaya devam ediyor. Fransızların ünlü imparatoru Napolyon ise zamanında Mona Lisa'yı yatak odasının duvarına yakıştırmış ve tablo uzun süre o duvarı süslemiş.


Osmanlı padişahlarının giydiği gömlekler dört yılda üretilebiliyormuş

Osmanlı sultanlarının; ayet, hadis ve sembollerle süslü, her biri üç-dört yılda dokunan gömleklerinin büyük bir sır taşıdığı iddia ediliyor. Osmanlı tarihine farklı bir ışık tutacağına inanılan gömleklerin pek azının üzerinde kimin tarafından yapıldığı yazıyor.


İngiltere'de kadınların % 41'i kocalarına şiddet uyguluyormuş

Batı'ya gidince her şey tersine dönüyor galiba; çünkü aile içi şiddet konusunda, Doğu'da bu yüzde tamamen kocaların lehinde... İskoçya'daki Glasgow Üniversitesinin Britanya çapında yaptığı ankete katılan 6.500 dolayında kadının % 41'i kocalarına şiddet uyguladığını belirtmiş. Bunun yanında, şiddet gören kocaların büyük bölümü durumu kimseyle paylaşmayı tercih etmiyormuş.


Rumen minik Giuliano Stroe dünyanın en güçlü çocuğu olarak anılıyor.


Bu yaşta mükemmel bir kas yapısına sahip olan Giuliano’yu görenler şaşkınlık geçiriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler