HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyada 2013 böyle geçti

Dünya, 2013 yılını önceki yıllardan çok da farklı geçirmedi. Bir yıl boyunca yine doğal felaketlere, acılara, şiddete bir yandan da güzelliklere şahitlik ettik.

Dünyada 2013 böyle geçti

Dünya, 2013 yılını önceki yıllardan çok da farklı geçirmedi. Bir yıl boyunca yine doğal felaketlere, acılara, şiddete bir yandan da güzelliklere şahitlik ettik. İşte 365 günlük turdan hafızalarımızda kalan o anlar...

6 Ocak, Fransız aktör Gerard Depardieu, ülkesindeki yüksek vergi uygulamalarını protesto ederek Rus vatandaşlığına geçti.


13 Ocak, dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen 'Metroya Donsuz Binelim' flash mob'unun New York versiyonu eğlenceli dakikalar yaşanmasına neden oldu.


15 Ocak, doping yaptığı gerekçesiyle tüm kupaları elinden alınan bisikletçi Lance Armstrong, Oprah Winfrey'in programında gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı.


15 Ocak, ABD'deki Sandy Kasırgası New York ve çevresini yerle bir etti.


19 Ocak, Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin lideri Ahmet Doğan'ın konuşması sırasında sahneye fırlayan bir saldırgan, Doğan'a silah çekti.


20 Ocak, Fransız ordusu Mali'ye askeri müdahale başlattı.


21 Ocak, ABD Başkanı Barack Obama, 6 Kasım 2012'de kazandığı seçim zaferinin ardından yemin ederek ikinci başkanlık dönemine başladı. Yemin törenine Jennifer Hudson'ın şarkı söylediği sırada Başkan ve eşi Michelle'in yaptığı romantik dans damga vurdu.


23 Ocak, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 11 Eylül 2012'de ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na düzenlenen saldırılarla ilgili Senato Dış İlişkiler Komitesi önünde ifade verdi.


28 Ocak, Suriye'den ateşlenen bir füze Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bir duvara isabet etti. Ceylanpınar'da yıl boyunca benzer vakalar birçok kez yaşandı.


29 Ocak, Brezilya'nın Santa Maria kentindeki gece kulübü yangını, ardında 230 ölü bıraktı. Olay, tüm ülkeyi yasa boğdu.


11 Şubat, Katolik aleminin lideri Papa 16'ncı Benedikt istifa ettiğini açıkladı. Tüm dünya bu haberle şoke olurken, Vatikan'ın tepesinde çakan şimşekler manidar bir kare ortaya çıkardı.


14 Şubat, Güney Afrikalı paralimpik atlet Oscar Pistorius'un sevgilisi Reeva Steenkamp'ın birlikte yaşadıkları evin banyosunda ölü bulunması haber ajanslarına bomba gibi düştü. Baş şüpheli olarak görülen paralimpik sporcu, 19 Şubat'ta Pretoria'da hakim karşısına çıkarıldı.


17 Şubat, Suriye yıl boyunca sayısız şiddet olayıyla dünya gündeminde yer aldı. Şubat ayında ortaya çıkan Suriyeli muhalif kadın savaşçıların fotoğrafları ise o dönem çok tartışıldı.


24 Şubat, bu yılki En İyi Kadın Oyuncu Oscar Ödülü'nü Jennifer Lawrence aldı. Ancak Lawrence'ın ödülünden çok, sahneye çıkarken elbisesinin azizliğine uğrayarak yere kapaklanması konuşuldu.


24 Şubat, İngiliz futbol efsanesi David Beckham jübile yaptı. Ünlü futbolcunun jübilenin sonunda sahada duygusal anlar yaşarken, eşi Victoria Beckham da tribünde gözyaşı döktü.


28 Şubat, NBA'in efsanevi isimlerinden Dennis Rodman, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile birlikte Pyongyang'da basketbol maçı izledi.


28 Şubat, hızlıca bir internet fenomenine dönüşen Harlem Shake, yılın ilk aylarında tüm dünyayı kasıp kavurdu. Harlem Shake modasına uyan Mısırlı gençler de bu 'tuhaf' dansı yapmak için mekan olarak Müslüman Kardeşler binasının önünü seçmişti.


3 Mart, Belaruslu askerler Minsk yakınlarında kışın bitişini ve baharın gelişini simgeleyen Maslenitsa Bayramı'nı bu şekilde kutladı.


5 Mart, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, kansere yenik düşerek yaşamını yitirdi. 58 yaşındaki sosyalist liderin cenazesine milyonlar katıldı, bir ülke yasa boğuldu.


6 Mart, 2011'deki depremin yıldönümü öncesinde basın mensupları Fukuşima Nükleer Santrali'ne davet edildi.


8 Mart, Meksika'nın Saltillo şehrinde bulunan üst geçide asılı cesetler, herkesin kanını dondurdu. Olayın bir mafya hesaplaşması olduğu düşünüldü.


12 Mart, Tunus'ta sigara satıcısı olan Adil Kadri, parlamentodaki bir oylama öncesinde kendini yaktı. Bu olay akıllara 2010 yılının aralık ayında kendisini yakarak Arap Baharı'nın fitilini ateşleyen ve 2011'in ilk günlerinde yaşamını yitiren Muhammed Buazizi'yi getirdi.


13 Mart, Papa 16'ncı Benedikt'in istifasını açıklamasının ardından yeni papa seçim süreci başladı. Kardinaller yeni papayı belirlemek üzere toplanırken, herkes Sistin Şapeli'nin bacasından çıkacak dumana kilitlenmişti. Yeni papanın seçildiği anlamına gelen o duman, 13 Mart günü görüldü ve Katolik aleminin yeni papası Arjantinli Kardinal Jorge Bergoglio oldu. Yeni Papa daha sonra Françesko adını aldı.


14 Mart, Bahreyn'de hükümet karşıtı protestolar sırasında, polisin açtığı ateş göstericilerden birinin elindeki molotofkokteyline isabet etti. Gösterici bir anda alevler içinde kaldı.


23 Mart, Hollanda Kraliçesi Beatrix, ani bir kararla tahtı oğlu Prens Willem-Alexander'a bıraktı. Artık Beatrix bir prenses, Willem-Alexander ise bir kral.


1 Nisan, Kuveyt'te cinayetten hüküm giyen bir Pakistanlı, bir Suudi ve bir ülkesiz Arap başkentte topluca idam edildi.


8 Nisan, sadece İngiliz siyasetinin değil, Avrupa'nın ilk kadın başbakanı olması sebebiyle Avrupa siyasetinin de önemli figürlerinden biri olan Margaret Thatcher yaşamını yitirdi. 'Demir Lady' lakaplı eski Başbakan için 17 Nisan'da resmi cenaze töreni düzenlendi.


13 Nisan, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek oğulları Cemal (solda) ve Ala ile birlikte mahkemeye çıkarıldı.


13 Nisan, Hollanda'daki Rijksmuseum, on yıl süren yenileme çalışmalarından sonra havai fişeklerle yeniden açıldı. Açılış, tam bir görsel şölene dönüştü


15 Nisan, Boston Maratonu'nun bitiş çizgisi yakınında art arda iki bomba patladı. Bir terör saldırısı olduğu sonradan ortaya çıkan olayda üç kişi yaşamını yitirdi, 100'den fazla kişi de yaralandı.


17 Nisan, Lion Air'e ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı Bali'deki Bgurah Rai Havalimanı yakınlarında denize acil iniş yaptı. 108 kişinin bulunduğu uçaktaki herkes kurtarıldı.


19 Nisan, Mısır yıl boyunca Müslüman Kardeşler yanlılarıyla karşıtları arasındaki çatışmalara sahne oldu. Müslüman Kardeşler üyelerinin Tahrir Meydanı'nda bir protestocuya attığı meydan dayağı ise günlerce konuşuldu.


21 Nisan, Çin'in Siçuan eyaleti 7.0 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremde en az 188 kişi yaşamını yitirdi.


25 Nisan, ABD'nin Louisiana eyaletinde düzenlenen PGA Tenis Turnuvası'nda sahaya timsah girince karşılaşmalara ara verildi.


26 Nisan, Bangladeş'te tekstil atölyelerinin bulunduğu sekiz katlı bir bina çöktü. Neredeyse binden fazla işçinin yaşamını yitirdiği facia Bangladeş'in iş güvenliği düzenlemeleriyle ilgili uzun sürecek bir tartışmayı başlattı.


9 Mayıs, yılın en çok konuşulan isimlerinden biri de Güney Koreli şarkısı PSY oldu. Gangnam Style isimli şarkısının estirdiği fırtına daha dinmemişken, şarkıcı yeni albümünü piyasaya sürdü.


16 Mayıs, ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Beyaz Saray'daki görüşmesinin ardından yağmur altında ortak basın toplantısı düzenledi.


23 Mayıs, ABD'nin Oklahoma eyaleti, peş peşe yaşanan fırtınalar ve hortumlarla yerle bir oldu.


28 Mayıs, Çin'de bir kadının bebeğini kanalizasyona atması ve bebeğin kanalizasyondan sağ kurtulması günlerce konuşuldu.


29 Mayıs, Fransa eşcinsel evliliklere onay verdi ve ülkenin ilk eşcinsel nikahı Montpellier'de kıyıldı. Vincent Autin ve Bruno Billeau'nun nikah törenini tüm ülke yakında izledi.


31 Mayıs, Türk polisi sabahın erken saatlerinde Gezi Parkı'na müdahale etti. Çadırları sökerek işe başlayan polisin müdahalesi günlerce sürdü. Eylemler kısa sürede Türkiye'nin 80 iline yayıldı. Dünya ise Türkiye'de yaşananları, iktidara karşı yaşanan bir halk hareketi olarak duyurdu.


10 Haziran, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu eski çalışanı Edward Snowden'ın Guardian gazetesine sızdırdığı milyonlarca belge, diplomatik bir deprem yarattı.


13 Haziran, Colorado'da yaşanan dev orman yangını çok geniş bir araziyi kül etti.


14 Haziran, İran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kazananı Hasan Ruhani oldu. Bu zaferle birlikte Ahmedinejad dönemi de sona erdi.


17 Haziran, Ganj Nehri taşınca, Tanrı Şiva heykeli sular altında kaldı.


18 Haziran, Türk koreograf Erdem Gündüz'ün Taksim Meydanı'ndaki 'Duran adam' eylemi büyük ilgi topladı. Dünya basını günlerce Gündüz'ün eylemini yazdı.


20 Haziran, Brezilya'da yolsuzluk ve hayat pahalılığını ve Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında yapılan aşırı harcamaları protesto etmek isteyen binlerce kişi sokaklara döküldü.


30 Haziran, ABD Başkanı Barack Obama, Güney Afrika ziyareti sırasında Nelson Mandela'nın yıllarını geçirdiği hücreyi de ziyaret etti.


2 Temmuz, Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce protestocunun Mursi'ye tek bir mesajı vardı: Oyun bitti. Ertesi gün, Mısır ordusu yönetime el koyarak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devre dışı bıraktı.


2 Temmuz, Fransa ve Portekiz, Bolivya Devlet Başkanı Eva Morales'in uçağında Edward Snowden'ın bulunduğu şüphesiyle uçağın inişine izin vermedi. Uçak, Viyana'ya indi.


12 Temmuz, Paris'in Bretigny-sur-Orge istasyonu yakınlarında bir tren raydan çıktı.


17 Temmuz, Hindistan'da bir okulda verilen bedava öğle yemeğinden zehirlenen 22 çocuk yaşamını yitirdi.


19 Temmuz, Japonya'da bir güzellik salonu müşterilerine salyangozla tedavi sunmaya başladı


21 Temmuz, Belçika'nın yeni Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde halkı selamladı.


22 Temmuz, Cambridge Düşesi Kate ve Prens William'ın ilk çocukları Prens George dünyaya geldi. Böylelikle İngiliz tahtının yeni bir varisi daha oldu.


24 Temmuz, Madrid'den Ferrol'e gitmekte olan bir tren, virajı alamayınca raydan çıktı. Korkunç kazada en az 78 kişi yaşamını yitirdi, 140 kişi de yaralandı.


27 Temmuz, Rodos ve Girit adalarındaki ormanlar alevlere teslim oldu.


27 Temmuz, Dünya Gençlik Günü için yüz binlerce Katolik, Papa Françesko'nun konuşmasını dinlemek için Brezilya'nın Copacabana Plajı'na hücum etti.


27 Temmuz, Valencia'daki Feria de Julio boğa güreşlerinin beşinci gününde İspanyol boğa güreşçisi Alejandro Talavante, günün altıncı boğasının boynuz darbelerinin altında kaldı.


7 Ağustos, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı'nda çıkan devasa yangın, havalimanının kapatılmasına neden oldu.


11 Ağustos, Jamaikalı atlet Usain Bolt, Moskova'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda yine bir şimşek kadar hızlıydı.


14 Ağustos, Mısır'da ordu, Müslüman Kardeşler destekçilerinin günlerdir süren oturma eylemine müdahale etti. Olaylar bir anda çığırından çıktı. Daha sonraları 'Kanlı Çarşamba' diye anılacak o gün, Kahire'de yüzlerce kişi öldü. Olaylar sırasında bir polis aracının köprüden atılması herkesi şoke etti.


21 Ağustos, Suriye'nin Guta bölgesinde kimyasal saldırı düzenlendi. Ülkede bulunan Birleşmiş Milletler uzmanları, saldırının düzenlendiği bölgeye günler sonra ulaşabildi. Saldırının ardından ABD başta olmak üzere Batılı güçlerin Suriye'ye müdahalesi konuşulurken, Rusya'nın aracılığıyla Suriye'nin elindeki kimyasalların imha edilmesine karar verildi. Ancak saldırı, onlarca cesedin olduğu bu karelerle akıllara kazındı.


25 Ağustos, ABD'deki Yosemite Milli Parkı'nda çıkan yangın günlerce sürdü.


25 Ağustos, Miley Cyrus ve Robin Thicke'in MTV Video Müzik Ödülleri performansı bütün yıl konuşuldu.


25 Ağustos, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek Maadi Askeri Hastanesi'nden alınıp mahkemeye götürüldü.


26 Ağustos, Bir süre önce İtalya'nın Giglio Adası açıklarında kaza geçiren ve yan yatan Costa Concordia yolcu gemisi tarihi bir operasyonla dik konuma getirildi.


7 Eylül, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen oylamada, Tokyo, İstanbul ve Madrid'i geride bırakarak 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma hakkı kazandı


9 Eylül, ABD'nin California eyaletinde yaşanan yangınlar, şehirlerde günlük hayatı tehdit etti.


11 Eylül, ABD'deki İkiz Kuleler'e yönelik saldırıların üzerinden 12 yıl geçti ancak acı hala tazeydi.


15 Eylül, ABD'de Miss New York güzellik yarışmasında ilk kez Hint asıllı bir yarışmacı birinci oldu.


21 Eylül, Kenya'nın başkenti Nairobi'de bulunan Westgate Alışveriş Merkezi'ne El Şebab militanları silahlı saldırı düzenledi. Dört gün boyunca militanların kuşatması altında kalan alışveriş merkezinde, canını kurtarma pahasına tam bir trajedi yaşandı.


28 Eylül, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, BM Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye gitti. Bu ziyaret iki ülke ilişkilerinde tarihi bir dönüm noktası oldu.


29 Eylül, Yunanistan'daki aşırı sağcı Altın Şafak Partisi milletvekili Hristos Pappas polis eşliğinde götürülürken gazetecilere sinirlendi. Partinin genel başkanı da tutuklandı.


30 Eylül, Haiti'nin başkenti Port-Au-Prince'de polisin biber gazından astımlı bir kadın da etkilendi.


1 Ekim, ABD Senatosu'nda yaşanan anlaşmazlık sonucu devlet kurumları günlerce kepenk kapattı.


1 Ekim, Mahmud Abdulrahman isimli Iraklı, El Kaide'nin sorumluluğunu üstlendiği bombalı saldırıda kaybettiği 11 aylık torununu kucağında taşıdı. Tabutun içindeki kızı ise hemen arkalarındaydı.


2 Ekim, İtalya Senatosu'nun alt komitesi eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin ihraç edilmesini onayladı ve meseleyi tam oylama için Senato'ya gönderdi.


7 Ekim, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki öğretmenlerin eylemi, dünya gündemine oturdu.


7 Ekim, Belçika'da itfaiyeciler, gösterilerine müdahale etmeye kalkan çevik kuvvet polisine köpükle yanıt verdi.


11 Ekim, Nobel Barış Ödülü Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne (OPCW) verildi. Teşekkür konuşmasını, örgütün başkanı Ahmet Üzümcü yaptı.


15 Ekim, İngiliz sokak sanatçısı Banksy, New York sokaklarına birçok iz bıraktı; bunlardan biri de 'İkiz Kuleler' oldu.


18 Ekim, El Salvador'da veterinerler bir Galapagos kaplumbağasını boynundaki oltayı çıkarmak için ameliyat etti.


23 Ekim, İngiltere'nin minik Prensi George vaftiz edildi. Vaftiz törenini duyuran AFP ajansının, Prens George'un şirinliğine atıfta bulunarak kullandığı 'chubby' kelimesi, Türkçeye 'dobişko' olarak çevrildi.


23 Ekim, Avustralya günlerce yangınla boğuştu. Güçlü rüzgarlar nedeniyle ülkenin dört bir yanındaki yangınları söndürmek mümkün olmadı.


30 Ekim, üç yıl boyunca El Kaide tarafından rehin tutulan Fransız vatandaşları kurtarıldı. Yakınları onları görünce sevinçten çılgına döndü.


5 Kasım, New York Belediye Başkanlığı seçimlerinin galibi Bill de Blasio oldu. Blasio, hem sol görüşleri hem de ailesiyle çok konuşuldu.


7 Kasım, Kazakistan'dan fırlatılan roket, olimpiyat bayrağını uzaya götürdü.


10 Kasım, muhalif sanatçı Piotr Pavlenski'nin kendisini Kızıl Meydan'ın ortasında testislerinden yere çivilemesi çok tartışıldı.


11 Kasım, Filipinler Haiyan Tayfunu'yla yerle bir oldu. Şehirlerin yerle bir olduğu, gemilerin karaya vurduğu tayfun, tarihin en kuvvetli tayfunu oldu.


16 Kasım, Avrupa'nın en aktif yanardağı olan Etna, yeniden faaliyete geçti.


19 Kasım, Beyrut'taki İran Büyükelçiliği iki korkunç patlamayla sarsıldı.


28 Kasım, Tayland'ın başkenti Bangkok'taki gösteriler sırasında bir gösterici, Savunma Bakanlığı önündeki askere dikenli teller arasından gül uzattı


22 Kasım, Rusya'da tutuklu bulunan Greenpeace eylemcisi Gizem Akhan, 64 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. Greenpeace üyeleri hakkındaki davalar 24 Aralık tarihinden itibaren düşürülmeye başlandı.


23 Kasım, Letonya'da bir süpermarketin çatısının çökmesi sonucu 49 kişi yaşamını yitirdi. Olaydan dört gün sonra Başbakan Valdis Dombrovskis istifa etti.


22 Kasım, ABD'nin efsanevi başkanı John F. Kennedy'nin ölümünün üzerinden 50 yıl geçti.


1 Aralık, New York'un en uzun banliyö hatlarından Metro-North treni raydan çıktı, sekiz vagondan dördü devrildi. Raydan çıkan trende, insanlar camlardan uçtu.


5 Aralık, Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela 95 yaşında yaşamını yitirdi. Mandela'nın ölümü, ülkesini yasa boğarken, Güney Afrikalılar acılarını bazen gözyaşlarıyla bazen de yöresel danslarıyla dile getirdi.


6 Aralık, Fransa, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne askeri operasyon başlattığını açıkladı.


8 Aralık, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği ile yapılması planlanan ticaret anlaşmasını reddetmesi üzerine ülkede büyük protestolar patlak verdi. AB yanlılarının başlattığı protestolar kısa zamanda hükümet karşıtı kitlesel eylemlere dönüştü. Kiev'deki Maidan Meydanı'ndan ayrılmayan göstericiler, 8 Aralık günü Lenin heykelini devirdi.


10 Aralık, Mandela'nın ölümü için düzenlenen resmi törende yaşananlar, adeta cenazenin önüne geçti. Johannesburg'da düzenlenen anma töreninde, ABD Başkanı Barack Obama'nın Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile hatıra 'selfie'si çektirmesi sosyal medyada olay oldu.


10 Aralık, Mandela için düzenlenen resmi anma törenine damga vuran olaylardan biri de çevirmen kriziydi. İşitme engelliler için çeviri yapan kişinin garip hareketleri dikkat çekince bu kişinin aslında çevirmen olmadığı ve şizofreni hastası olduğu ortaya çıktı.


12 Aralık, Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla idam edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Başbakanı Hasina'yı arayarak infazın engellenmesini istemişti.


14 Aralık, Kuzey Kore'nin iki numaralı ismi olarak anılan ve Devlet Başkanı Kim Jong Un'un eniştesi olan Jang Song Taek, Komünist Parti Merkez Komitesi toplantısından yaka paça dışarı çıkarılarak tutuklandı. Bu, Jang'ın sonra görüntüsüydü. Rejimin iki numaralı isminin 14 Aralık'ta idam edildiği haberi geldi.


15 Aralık, Çin 'Yutu' isimli uzay aracını Ay'a göndermeyi başardı. Böylelikle ABD ve Rusya'nın ardından Ay'a uzay aracı gönderen üçüncü ülke Çin oldu.


19 Aralık, İngiltere'nin başkenti Londra’nın merkezindeki Shaftesbury Bulvarı'nda bulunan ünlü Apollo Tiyatrosu'nun çatısının kısmen çökmesi sonucu 76 kişi yaralandı.


19 Aralık, 10 yıldır hapiste olan muhalif işadamı Mihail Hodorkovski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı özel af kararnamesiyle serbest bırakıldı. Hodorkovski, annesinin sağlık durumunu gerekçe göstererek Putin'e bir mektup yazmıştı. Ancak siyaset kulislerinde Putin'in bu af kararıyla Soçi'deki Kış Olimpiyatları öncesinde kendisine yöneltilen insan hakları eleştirilerine cevap verdiği konuşuldu.


19 Aralık, ismini Yunan mitolojisinden alan Gaia uydusu, Avrupa Uzay Ajansı tarafından uzaya fırlatıldı. Uydu, Samanyolu galaksisindeki yaklaşık 1 milyar yıldızı gözleyerek 3 boyutlu haritalarını çıkaracak. Böylelikle tarihte ilk kez Samanyolu galaksisinin merkezindeki yıldızların yapıları ve hızları gözlemlenmiş olacak.


23 Aralık, Dünyada en yaygın şekilde kullanılan silahlardan Kalaşnikof tüfeğinin mucidi emekli Rus asker Mihail Timofeyeviç Kalaşnikof, 94 yaşında öldü.


23 Aralık, muhalif işadamı Mihail Hodorkovski'nin ardından Rus punk grubu Pussy Riot’ın hapisteki üyeleri Maria Alyokhina (sağda) ve Nadezhda Tolokonnikova(solda) 'Putin Affı'yla serbest bırakıldı. Pussy Riot üyelerinin bir önceki yıl kilisede Putin karşıtı şarkı söyledikten sonra tutuklanmaları büyük yankı uyandırmıştı.


24 Aralık, Mısır'da tüm yıl düşmeyen tansiyon yılın son haftasında yeniden tavan yaptı. Mansura kentindeki bir emniyet müdürlüğünü hedef alan saldırıda 16 kişi hayatını kaybederken, saldırının şüphelisi 22 yaşındaki gencin Türkiye'ye kaçmak üzereyken gözaltına alındığı açıklandı.


29 Aralık, Rusya'nın Volgograd şehrinde bir tren istasyonunda düzenlenen intihar saldırısında 18 kişi öldü 40'tan fazla kişi de yaralandı. Ulusal Terörle Mücadele Konseyi'nden yapılan açıklamada saldırganın kadın olduğu vurgusu yapılması akıllara "kara dul"ları getirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler