HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en tuhaf buluşları

Bazı buluşlar var ki insanlığın bugünkü teknolojiye ulaşmasında çok önemli bir rol oynadı.

Dünyanın en tuhaf buluşları

Bazı buluşlar var ki insanlığın bugünkü teknolojiye ulaşmasında çok önemli bir rol oynadı. Ama bazıları var ki aradan asırlar geçmesine karşın halen ne için icat edildiği bulunamadı.

İşte soframızdaki yumurtayı bile değiştiren, dünyanın en tuhaf ve insanlığın çözemediği o tuhaf icatlar…


Bir bisiklet düşünün ki iki kişinin pedal çevirmesiyle dikiş makinesine güç versin!


Sauna deyince aklınıza nasıl bir yer geliyor tahmin ediyoruz; ama eminiz bu fotoğraftaki obje değil! İşte karşınızda bir portatif sauna…


Yüzdeki kusurları ortadan kaldırdığı iddia edilen eski usul bir yüz maskesi… Faydasını görmek için haftada en az üç kez giymek şartmış!


Bir bebek kafesi… Bu kafes üst katlarda oturan ebeveynlerin çocuklarının dışarıyı görebilmelerini ve temiz hava alabilmelerini sağlıyor.


Yüzme maskesi… 1920'li yıllarda bu korkunç maskeler kullanılıyordu!


Huni Maske ile havadaki zararlı elementlere karşı koruma sağlandığına inanılıyordu.


Bebek arabası fikrinden önce bu yöntem tercih edilirmiş.


Gamzeli insanlar çekici mi geliyor? O halde siz niye çekici olmayasınız? Alın bir Gamze Yapıcı… Olay tamam!


Bir buz maskesi… Fazla alkol alımında kendine gelmek isteyenlerin uyguladığı bu maske insanların daha çabuk ayılmasını sağlıyormuş!


Yolcuyu her zaman aracın içine almak istemeyebiliriz. Hele ki farların önünde oturacak bir kişilik yer varken!


Bu da Poker Yüz Maskesi… Pokeri bulanın dahi aklına gelmeyecek dahice bir fikir!


Diş etine masaj yapan bir parmak vibratörü…


Kafa derisine masaj yapan bir vibratör…


Fotoğrafa bakınca aklınıza bin türlü şey geliyor olabilir; ancak bu özel maske sadece yazarların rahat yazı yazabilmeleri ve dışarıdan ses ve görüntü gelmemesi için tasarlanmış. Ne dersiniz? Çılgın bir buluş değil mi?


İnsanlık sigarayı bırakmak için yoğun bir savaş verirken, on yıllar önce bir paket sigaranın aynı anda içilebilmesini sağlayan bu zekice yöntem akla gelmiş!


Eminiz ki yumurtayı olduğu gibi seviyoruz. Ama bir çılgının aklına ‘neden kare yumurta' yemeyelim sorusu geldiğinde iş işten geçiyor ve ortaya bu tuhaf icat çıkıyor.


Bu özel ayaklık sistemi çocuklarının bir an önce yürüyebilmesini isteyen ebeveynler için bulunan çılgın bir yoldu!


Aynı anda grupça duş almak isteyenleri unutmayan bir dâhinin eseri…


Kafaya giydirilen ve ultraviyole ışınlarını kullanan bu özel kutu, hastalıkların iyileşmesini sağlıyormuş!


Hırçınlaşan köpeklerini zapt etmek isteyenler için bir köpek sıkacağı…


Pedal çevirmekle uğraşmak isteyen kim? İşte karşınızda bir ayak bisikleti…


Benzini hep otomobil alacak değil ya… İşte bir motorlu tekerlekli paten…


Kellik sadece bugünün değil yüzyıllardır insanların kurtulmak istediği sorunlardan biri… Bu özel şapkayı 30 günde 10'ar dakika giyenlerin saçının çıkacağına inanılırdı.


Devasa bir saç kurutma makinesi…


Bu Revolver isimli özel silah ateş ettiği anda hedefin fotoğrafını çekiyordu.


Yağmurlu havalarda sigara içmek isteyenler için şemsiyeli bir çözüm…


Google'ın akıllı gözlüğü Google Glass'tan 50 yıl kadar önce bu sıradışı televizyon gözlüğü vardı.


Görme engelliler gözlüğü…


Evdeki fareden kurtulmak için kedi beslemeye yanaşmıyorsanız kedi sesi çıkaran bu cihazı deneyebilirsiniz!


Güneşle arası iyi olmayan ülkelerde bronzlaşmak isteyenler çok cüzi bir ücret karşılığında bu özel spreyi kullanıyordu.


Tek tekerlekli motosiklet…


Motorlu sörf tahtası…


Saçlarına perma yaptırmak isteyenler için…


Duş almak istiyorsunuz ancak saçlarınıza tek damla su gelsin istemiyorsunuz. İşte 1970'te bulunan o sıradışı çözüm…


Çocuklarını zehirli gazdan korumak isteyenler için soba görünümlü bebek arabası…


2 inç ekranlı bir televizyon… Gözlük camı kadar küçük bir ekrandan görüntü seyretmenin keyfi herhalde o yıllarda bir başkaydı!


Eski otomobil lastiklerinden bir şişme can yeleği…


Hindi kızartıcı…


İskoçya'da bir lise öğrencisinin geliştirdiği bu icat bar patronları düşünülerek hazırlanmış. Patronların çalışanlarına sesli ortamlarda sesini yeteri kadar duyuramadıklarını düşünen İskoç öğrenci, geliştirdiği bu özel kabini masaya dahil ederek patron ile çalışanlarının daha kolay bir şekilde iletişime geçmelerini sağlıyor.


TV ekranlarından görseniz herhalde şaka diye bize yutturmaya çalışıyorlar dersiniz; ancak bu ürün gerçekten de var... İsmi Better Marriage Blanket olan ve evli çiftlerin yatak odalarında hayatını kolaylaştırdığını iddia eden bu özel yorgan, tabir-i caizse yatakta yellenen eşiniz düşünülerek tasarlanmış ve kokuyu size hissetirmeden ortadan kaldırmayı kendine hedef seçmiş.


Bu bir bira şişesi mi yoksa bebek biberonu mu? 19.99 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa çıkan ve garip bir kombinasyonu bir araya getiren bu tuhaf ürün, Nany Beer Bottles Inc. isimli bir şirket tarafından müşterilere pazarlanıyor.


Handerpants isimli bu tuhaf ürün, ellerini sıcak tutmak isteyen müşterilere yönelik geliştirilmiş. Tasarımı adeta bir külota benzeyen ürün, bu ilginç tasarımıyla dikkat çekiyor.


Ruh haliniz zaman zaman değişir; bu ürün ise kesinlikle en efkarlı zamanlarınız düşünülerek hazırlanmış. Koca bir şişe şarabı içerisine alabilecek kapasitede olan bu bardak, bir bardakta kafayı bulmak isteyen müşterilerine bu fırsatı sunuyor.


Tuvalette işinizi görürken bazen dergi veya gazetelerden de faydalanır ve bu şekilde vaktimizi değerlendiririz. Ancak geliştirilen bu ürün, tuvalette canı sıkılan ve o sırada canı dergi okumak dışında bir şey yapmak isteyen müşterilere yönelik... Golf oyununu bilirsiniz; bu ürün de klozeti çevreleyerek size mini bir golf sahası sunuyor.


Saçınızı kestirmek için genellikle kuaförlere gittiğinizi biliyoruz. Ama kendi işini kendi görmek isteyenler de elbette aramızda vardır. İşte Flowbee isimli bu ürün de bu amaç doğrultusunda geliştirilmiş ve kullanıcıların bir süpürge yardımıyla saçlarını kesebilmesi sağlanmış. İçerisinde yer alan bıçaklara doğru saçları hızla içine çeken cihaz, bu sayede saçları olabildiğince hızlı ve muntazam şekilde kısaltıyor. En azından üretici firma ürününü böyle lanse ediyor...


Bu ürün, özellikle evinde kedi besleyenleri hedef kitlesi olarak görüyor. Evlerde fare yakalayan kedi modeline rastlamak artık günümüzde epey güç; ancak kedinizin hala işinize yarayacağı bir alan var: Ev temizliği! Geliştirilen bu özel pati ayakkabılar sayesinde, kediniz evde dolanırken aynı zamanda bu süpürge şeklinde bulunan ayakkabılarıyla odaları da bir bir temizleyecek.


1963 yılında geliştirilen bu tuhaf ürün, içerisinde dahili bir kalp atışı sesi barındırıyor. Ürünün amacı ise bebeklerin bir an önce uyumalarını sağlamak.


Özellikle çubuklu makarna yerken kullandığımız çatallar da teknolojiye uydu. Bu tuhaf teknolojik çatalın uç kısmı, üzerindeki butona tıklandığında otomatik olarak dönüyor. Bu sayede çubuklu makarnayı çatalına dolamak isteyenler, artık kendi uğraşmayacak ve çatal otomatik olarak makarnaları üzerine dolayacak.


Bildiğiniz şemsiyeleri bir kenara bırakın. Kullandığınız şemsiye başınızı yağmurdan koruyor olabilir; ama paçalarınız ve ayakkabılarınız ıslanmaktan kurtulabiliyor mu? Bu soruya yanıtınız hayır ise bu özel şemsiyeyi deneyin; resimde gördüğünüz gibi şemsiyeye eklenen özel bir kılıf, kullanıcının tüm vücudunu yağmura karşı koruma altına alıyor.


1964 yılında geliştirilen bu özel robot, Claus Scholz tarafından tasarlandı ve telefonlara cevap vermek üzere kullanıcıların hizmetine sunuldu. Robotun tek sorunu ise konuşamaması... Bu durumda akla şu soru geliyor haliyle: Nasıl yani? Şaka mı bu? Bu ürünü de haliyle bu listeye katmadan geçmeyelim dedik.


Uyanmak için sadece çalar saati kullanmak durumunda değilsiniz. Bu kuş tüyünü kullanan özel sistem, sizi uyandırmak için yüzünüze hafifçe temas ediyor ve tatlı bir şekilde güne başlıyorsunuz.


İnsanoğlu tarihin belirli dönemlerinde uçmayı hep denemiştir. Birdman Leo Valentin de onlardan biriyidi ve o felaket düşüşü yaşamadan önceki görüntüsünü resimde görüyorsunuz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler