HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En gizli müzede ilk tur

Uzun adı 'Merkezi İstihbarat Teşkilatı' olan CIA'in ABD'nin Virgina eyaletinde bulunan merkezi binasında bir de 'gizli' bir müze bulunuyor.

En gizli müzede ilk tur

Yalnızca çalışanların ve davet edilen misafirlerin gezebildiği müzeye giren NBC haber kanalı, merak edilen birçok parçayı görüntüledi.


İçinde pusula olan kol düğmeleri


1970'lerde helikopter böceği şeklinde dizayn edilmiş, istihbarat toplamaya yarayan bir alet. Testler etkileyici olsa da, rüzgar gibi dış etkenlerde kontrol edilmesinin güç olduğu anlaşılmış


Charlie' ismini verdikleri robot balık. Charlie radyo dalgaları ile kontrol edilebiliyor


İçi boş olan ve bozuk para gibi gözüken bu aletle mesajlar ve filmler taşınabiliyordu.


Amerikan Ordusu'nun Tümgenerali William J. Donovan, savaş sırasında çekilen sağdaki fotoğrafta, kılık değiştirmiş şekilde görüntüleniyor.


'Liberator' tabancalar, yakın mesafeden atış yapabilmeyi sağlıyordu.


Tek kullanımlık pedler üzerine yazılan şifreli bilgiler, kullanıldıktan sonra yok ediliyordu.


1960'lardan 1980'lere kadar kullanılan, Sovyet yapımı anti tank füzesi.


Döneminin en tehlikeli casuslarından biri ilan edilen Virginia Hall, 1945 sonrası CIA için çalışmaya başlamış.


Güvercinlere bağlanan kameralar zamanında, havadan görüntü almanın en etkili yöntemlerinden biriymiş.


11 Eylül saldırılarında yaralanan silahlı kuvvetler mesuplarına verilen 'Purple Heart' madalyalarından biri.


Pakistan'ın Abbottabad şehrindeki Bin Ladin'in bulunduğu yerleşkenin maketi.


Mühendisler tarafından gerçek boyutunda oluşturulan Abbottabad yerleşkesinin, yıkıldıktan sonra geriye kalan duvarından bir parça da sergileniyor. Fotoğraftaki kişi ise Afganistan'da ölen CIA görevlisi Johnny Micheal Spann.


'Cornflakes' adı verilen operasyon, Alman Posta Servisi'ni yanılmak ve anti-Nazi propagandası yapmayı hedefliyordu. Bu amaçla sahte Alman pulları üretildi.


CIA'in yöneticilerinden Richard Helms'in, Hitler'in düşüşünden sonra, oğlu Dennis'e el yazısıyla yazdığı bir mektup. Tarih kısmına atılmış 'V-E Day', Victory in Europe day, yani Avrupa'da Zafer Günü manasını taşıyor.


Afganistan'da bulunan El-Kaide eğitim klavuzu.


İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından kullanılan Enigma Makinesi, neredeyse kırılması imkansız kodlar üreterek mesajları şifreliyordu.


Müzenin kolleksiyonuna son eklenen parçalardan biri ise Usame Bin Ladin'e ait olduğu düşünülen AK-47 (Kalaşnikof) tipi tüfek.


A-12 OXCART'ın, Kuzey Vietnam üzerindeki görevi sırasında karadan havaya atılan bir füzenin patlaması sonucu kanat kısmına çarpan şarapnel parçası.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler