HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaplumbağa sırtlı çocuk

8 yaşındaki Didier Montalvo hayatında ilk kez büyük bir olay için Kolombiya'dan İngiltere'ye gitmek için uçağa bindi.

Kaplumbağa sırtlı çocuk

8 yaşındaki Didier Montalvo hayatında ilk kez büyük bir olay için Kolombiya'dan İngiltere'ye gitmek için uçağa bindi. Sırtı kaplumbağa kabuğuna benzeyen bir şey kapladıktan sonra 'kaplumbağa çocuk' olarak anılmaya başlandı.


Fakat 3 yıl önce hayatını değiştiricek sırtındaki ağırlığının yüzde yirmisi kadar olan bu büyük yükten kurtulmak için bir ameliyat geçirdi.


Annesi ' Didier ameliyat olmadan önce çok kötü hisediyordu, sırtındaki o kabuk gibi şekil eğlenebilceği, zevk alabileceği birçok etkinliği yapmasından alıkoyuyordu.İnsanlar ona kaplumbağa çocuk diye seslendiğinde çok üzülüyordu ve cevap vermenin çok zor olduğu o soruyu neden onun bu şeye sahip olduğunu soruyordu. ' dedi.


İngiliz plastik cerrahı Neil Bulstrode , Didier'in bu durumunu duyduktan sonra onu bu kaplumbağa sırtından kurtaracağına ve onunda diğer çocuklar gibi olacağına dair söz verdi.


Doktor Bulstrode ' İlk odaklandığımız nokta Didier'i toplumla tekrar nasıl entegre edeceğimiz vücudunun yüzde yirmisini kaplayan bu büyük yükünden nasıl kurtaracağımız oldu. '


Doktor Bulstrode Didier'in gördüğü en kötü vaka olduğunu söyledi.


Didier'in durumundan dolayı aile ve Didier köy tarafından da dışlanmış bir hayat sürüyorlardı.



Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler