HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Markaların anlamları

Coca Cola - Dünyanın en güçlü markalarından biri olan Coca Cola’nın esin kaynağı, kimileri için vazgeçilmez olan meşrubatın tadını vermek için kullanılan “coca” yaprakları ve “kola” fındıkları. Kurucusu olan John Pemberton “Cola” ve “Kola” daha iyi görünm

Markaların anlamları

Coca Cola

Dünyanın en güçlü markalarından biri olan Coca Cola'nın esin kaynağı, kimileri için vazgeçilmez olan meşrubatın tadını vermek için kullanılan "coca” yaprakları ve "kola” fındıkları. Kurucusu olan John Pemberton "Cola” ve "Kola” daha iyi görünmesi için "K” farfi yerine "C” tercih etmişti.


Skype

Microsoft satın aldığı tam 18 milyar TL'ye (8.5 milayr $) satın aldığı Skype markası "Arkadaştan arkadaşa gök” anlamına gelen "SKY-PEER-TO-PEER” gelimesinin önce SKYPER, Ardından da SKYPE olarak türetilmesinden oluşmuştur.


Nokia

İlk işi kağıt endüstrisi için ağaç hamuru üretmek olan Nokia, adını Finlandiya'Nın Nokia şehrinden almaktadır.


Adidas

Adidas'ın isim kaynağı kurucusu Adolf Dassler. Çevresinde kısaca "Adi” olarak tanınan Adolf, ayakkabi işine girerken takma adını ve soyadının da ilk 3 harfini kullanmayı tercih etti.


Pepsi

Pepsi, adının sindirme için vucüdün ürettiği bir enzim olan "pepsin”den alamaktadır.


Nissan

Nissan'ın ilk adı "Japon Endüstrisi” anlamına gelen "NIPPON SANGYO”dır.


Sony

Dünyanın en büyük elektronik markasının "Sonus” ve "Sonny” kelimelerinden türetilmiştir. "Sonus” latince "ses” anlamına gelirken, "sonny” de American argosunda "parlak genç” anlamındadır.


Starbucks

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, adını, dünya edebiyat klasiği olan ve Herman Melville'nin yazdığı Moby-Dick adlı eserinde yer alan bir kahramanın (Starbuck) adına dayanmaktadır.


Reebok

Dünyanın en ünlü spor markalarından biri olan Reebok markası, bir tür Afrika antilopu olan "rhebok”un Afrikanca yazılma şekline dayanmaktadır.


Nike

NIKE adını Yunan mitolojisine dayanan Zafer Tanrıçası'na dayanmaktadır. Logo onun uçusunu sembolize ediyor.


Saab

Dünyanın en prestijli otomobil markalarından biri olan İsveçli Saab markası, "Svenska Aeroplan Aktiebolaget”nin (İsveç Uçak Şirketi) kısatmasıdır.


Amazon

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, şirketine isim ararken "A” harfiyle başlamasını istiyordu zira listelenirken başlarda durmasını istiyordu. "A” harfiyle başlayan kelime aramak için sözlük karıştıran Bezos, sonunda "Amazon”a karar kıldı. Bunu tercih etmesinin nedeni Güney Amerika'da bulunan Amazon dünyanın en uzun nehriydi ve o da dünyanın en büyük firmasını kurmak istiyordu.


Vodafone

Dünyanın en büyük mobil telefon hizmeti şirketinin adı VOİCE (Ses), DATA (Veri), TELEFONE (Telefon) kelimelerinden oluşmaktadır.


Volkswagen

Dünyanın en başarılı otomobil şirketleirnden biri olan Volkswagen Almanca "Halkın arabası” anlamına gelmektedir. Yapımı için Hitler bizzat emir vermiştir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler