HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seyahat ederken hayat kurtaran öneriler

Yeni bir yere seyahat etmenin verdiği heyecan her ne kadar bu sürede başımıza gelen bazı aksilikleri görmezden gelmemize yardımcı olsa da, kim daha sorunsuz bir tatil geçirmek istemez ki? Oldukça etkili ve uygulaması bir o kadar kolay olan bu ipuçları, se

Seyahat ederken hayat kurtaran öneriler

Yeni bir yere seyahat etmenin verdiği heyecan her ne kadar bu sürede başımıza gelen bazı aksilikleri görmezden gelmemize yardımcı olsa da, kim daha sorunsuz bir tatil geçirmek istemez ki? Oldukça etkili ve uygulaması bir o kadar kolay olan bu ipuçları, seyahat öncesi ve seyahat sırasında işinize çok yarayacak...


İnternet üzerinden otel rezervasyonu yaparken veya uçak bileti alırken yeni bir 'gizli pencere' kullanın. Aksi halde seyahat siteleri, daha önceden de aynı siteden uçak bileti ve otel rezervasyonu yapmış olduğunuzu anlayıp, fiyatlarını sırf sizin için yükseltebilirler.


Kıyafetlerinizi katlayarak valizinize yerleştirmek yerine, rulo şeklinde sarıp koyabilirsiniz. Bu sayede, valizinize çok daha fazla kıyafet sığdırabilirsiniz.


Mutlaka katlanması gereken kıyafetleriniz varsa, kırışmamaları için onları kağıt peçeteye sarmayı tercih edebilirsiniz.


Seyahat ederken, düğümlenmemesi ve birbirine girmemesi için her türlü mücevherinizi haftalık ilaç taşıma kutularında taşıyabilirsiniz.


Seyahat boyunca ihtiyaç duyacağınız kulaklık ve şarj aletinin zarar görmesini istemiyorsanız, onları sağlam bir gözlük kabının içine yerleştirin.


Gideceğiniz yere uçakla gidiyorsunuz diye makyaj malzemeleri ve cilt bakım ürünlerinizden vaz geçmenize gerek yok. İhtiyacınız kadar olan miktarı, pipetlerin içine koyup yanınıza alabilirsiniz.


Ucu açık olan tıraş bıçağınızın kirlenmemesi ve tehlike oluşturmaması için ucuna kağıt klipsi takabilirsiniz.


Gömleğiniz valize yerleştirirken yaka kısmına kemerinizi yerleştirin ki ütüsü bozulmasın.


Ayakkabınızı bir duş bonesinin içine koyup, tabanlarının valizinizin içindeki kıyafetleri kirletmesini önleyebilirsiniz.


Kağıt klipsini dilerseniz kulaklıklarınız sarmak için de kullanabilirsiniz.


Google Maps uygulamasını internet olmayan yerlerde de kullanabilmek için arama kısmına "ok maps" yazın. Böylece Google Maps, seyahatiniz sırasında ihtiyacınız olan haritayı nerede olursanız olun görebilmenizi sağlayacaktır.


Eğer telefon şarj aletinizin fişe takılan aparatını unuttuysanız, USB kablosunu herhangi bir televizyona takarak telefonunuzu şarj edebilirsiniz.


Fotoğraf makinanıza yeni bir hafıza kartı taktığınızda ilk önce bir 'selfie' çekin. Böylece fotoğraf makineniz kaybolursa, bulan kişiye makinanın size ait olduğunu kolayca kanıtlayabilirsiniz.


Seyahatiniz sırasında gittiğiniz kafe ve restoranların internet şifrelerini öğrenmek için ise mekanların Foursquare sayfalarına yapılan yorumlara bakmanız yeterli…

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler