HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Twitter'da AK Parti sessizliği

AK Partili Bakanlar ve milletvekilleri, Twitter'ı çok sevdi.

Twitter'da AK Parti sessizliği

AK Partili Bakanlar ve milletvekilleri, Twitter'ı çok sevdi.

Bakanların çoğu ya yaptıkları icraatı duyurmak, ya da kimi zaman özlü sözler ya da sempatik fotoğraflar paylaşmak için sıkça kullanıyorlar twitter'ı.

Günlük mesaj trafikleri kimi zaman 20-30 twite ulaşıyor. Ancak, üç bakanın oğulları, çok sayıda bürokrat ve danışmanın gözaltına alındığı son yolsuzluk operasyonun ardından, AK Partili bakan ve milletvekilleri twitter'da da suskunluğa büründü.


FATMA ŞAHİN: SON TWİT MASALCI ANDERSEN'DEN ALINTI

Bakan Şahin genelde gün içinde, gerek Türkiye'de kadınların sorunları, gerek bakanlığının icraatı, gerekse yaptığı etkinliklerden fotoğrafları kullandığı çok sayıda tweet atıyor.

Ancak polis operasyonu kamuoyuna yansıdığı andan itibaren Bakan Şahin sadece 4 tweet paylaştı; Bunlar da bir önceki gün bakanlığının bütçesinin TBMM'deki görüşmelerine ilişkin fotoğraf ve bilgi, tüp bebek projesi sayesinde doğan bir bebek fotoğrafı ile Ankara'da düşen helikopterde şehit olan askerlere ilişkin rahmet dilekleri idi.

Fatma Şahin'in bugün paylaştığı son tweet ise, ünlü masalcı Andersen'den bir alıntı oldu; "yeryüzünde farklı olmak, mutlu olmanın tek yoludur..."


MEHMET ŞİMŞEK: 8 SAAT ÖNCE MEVLANA ALINTISI

Mehmet Şimşek de, gün içinde çok sayıda fotoğraf atan, kimi zaman yurt dışı gezilerinden fotoğraf paylaşan bir isim. Mesela en son Londra'ya yaptığı seyahatte, yağmur altında şemsiyeli fotoğrafını paylaşmıştı.

Ancak Şimşek, bugün en son tweetini 8 saat önce attı. 17 Aralık Şeb-i Arus nedeniyle, Mevlana'dan bir alıntı paylaştı; "Dostlarınızı sıkça ziyaret ediniz. Çünkü üzerinde yürünmeyen yollar, diken ve çalılarla kaplanır". TBMM'de bütçe görüşmelerinde olan Bakan Şimşek, bundan başka tweet atmadı.


VEYSEL EROĞLU’NDAN BÜTÇE TWİTİ

Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, güne saat 07.00'de attığı, "Kalp bir bahçe gibidir. Onda mutlaka bir şeyler bitecektir. O halde güzel şeyler ekin ki güzel şeyler bitsin. (Mevlana) Hayırlı sabahlar..." tweeti ile başladı. Bunun ardından bakanlığının bütçesinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini duyurdu.

Üçüncü tweeti ise saat 13.00'te, yani operasyon haberlerinin peş peşe gelmesinden sonra, attı. Ancak bu tweet de Mevlana'yı anmaya yönelik bir alıntıydı:

"Doğruysan zarar gördüm deme; Bil ki iyiler mutlaka kazanır. Hz. Mevlana'yı 740. vuslat sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyorum" Bakan Eroğlu, Ankara'da şehit olan pilotlar için rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilemesinin ardından yurt genelinde yaban hayvanlarını yemleme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.


PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK İSTANBUL OPERASYONUNDAN HİÇ SÖZ ETMEDİ GÜNDEMİNDE ÖZTÜRK VARDI

Bugün tweeter da en çok bakılan isimlerden biri Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik oldu. Ancak Çelik, ilk olarak helikopter kazasının ardından başsağlığı tweeti attı.

İkinci tweeti ise saat 13.00'te Başbakan'a hakaret ettiği belirtilen İbrahim Öztürk ile Gülen'e hakaret eden THY Marka Müdürü Serdar Öztürk oldu:

"İ.Öztürk Sn. Başbakan'a ve eşine, S.Öztürk F. Gülen Hocaefendi'ye hakaret eden tweetler attılar. İkisi de edepsizce idi.Gereği yapılmalıdır."


TAYYAR, SADECE RETWEET YAPTI

Tweeter'ı en çok kullanan Ak Partili vekillerden biri de Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar olmasına karşın; Tayyar bugün sadece iki kere göründü. İlk olarak TRT'nin Başbakan Erdoğan'ın şehit olan pilotlarla ilgili sözlerini retweet etti.

İkincisi de yine bir gazetecinin attığı tweeti, retweet etmek oldu: Başbakan Erdoğan "Hiçbir tehdide asla boyun eğmeyeceğiz, siz arkamızda olduğunuz müddetçe asla geri adım atmayacağız."


SUAT KILIÇ: HZ. MUHAMMED'DEN ALINTI

Bugün sessizliği ile dikkat çeken bir başka isim Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu. Kılıç, ilk olarak, Hz. Muhammed'den bir alıntı ile güne başladı:

"Genç yaşta ilim öğrenen, kaya üzerine oyma yapan; yaşlılıkta ilim öğrenen ise suya yazı yazan gibidir." Ardından Bakanlık bütçesinin Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldüğünü duyurdu. Üçüncü ve son tweetinde ise Sporcu Ödül Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldığına dikkat çekti.


AKDOĞAN'DAN ANLAMLI MESAJ: MÜMİN KARDEŞİNİ LÜTUFLA ISLAH EDER

Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da twitter’ı en çok kullanan isimlerin başında geliyor. Akdoğan, bugün ilk olarak saat 04.30'da "İnadına Muhabbet ve Uhuvvet" başlıklı yazısının linkini vererek güne başladı.

Saat 11.30'da ikinci tweeti “Mü’min, kardeşini sever ve sevmeli. Fakat fenalığı için yalnız acır. Tahakkümle değil, belki lütufla ıslahına çalışır.BSN" oldu. Son olarak da dünkü yazısını yeniden anımsattı: "İnadına Muhabbet ve Uhuvvet"


BURHAN KUZU: 15 SAATTİR SESSİZ...

Twitter’ı en yoğun kullanan AK Partililerden biri de Burhan Kuzu.

Anayasa yazım çalışmaları sırasında, twitter üzerinden başkanlık sisteminin Türkiye için en yararlı sistem olduğuna dair örnekler ve bilgiler paylaşan Burhan Kuzu, twitter’da bugün ise çok sessiz. Kuzu, son twitini 15 saat, operasyonun kamuoyuna yansımasından önce attı. Operasyonun ortaya çıkmasının ardından hiç twit atmayan Burhan Kuzu’nun gündeminde, dün darbe ve darbeciler vardı.


EGEMEN BAĞIŞ: KATILDIĞI TELEVİZYON PROGRAMLARINI PAYLAŞTI

AK Partili bakanlar arasında en çok dikkat çeken tweetleri atanlardan biri de AB Bakanı Egemen Bağış. Ancak Bağış da, bugün attığı az sayıda tweette, bugünkü yolsuzluk operasyonuna hiç değinmedi.

Bakan Bağış sadece katıldığı televizyon programlarının linkini, ya da adı geçen haberlerin linklerini paylaşmakla yetindi. Bakan Bağış, Şeb_i Arus nedeniyle de bir tweet attı ve “Hz. Mevlânâ ölümüne “Şeb-i Arûs” (Sevgiliye kavuşma) dedi. Sevgiliye kavuşmasının 740. yılında gönüller sevgilisini rahmetle anıyoruz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler