HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlülerden Turgut Özakman'a veda mesajı

Yazarlar,siyasiler ve ünlü isimler Turgut Özakman’ın vefat haberini değerlendirdi.

Ünlülerden Turgut Özakman'a veda mesajı

Yazarlar,siyasiler ve ünlü isimler Turgut Özakman’ın vefat haberini değerlendirdi.


YILMAZ ÖZDİL

Türkiye çok değerli bir evladını kaybetti. Keşke hepimiz bu memlekette olan borcumuzu, Turgut Özakman kadar ödeyebilsek. Vatan ona minnettar.


DOĞAN HIZLAN

Turgut Özakman iyi bir tiyatro yazarıydı. Çok önemli oyunlar yazdı. Türk tiyatrosuna büyük hizmetleri oldu. Ama Turgut Özakman’ın ünlenmesini sağlayan kitabı Şu Çılgın Türkler oldu. Çünkü kitabın önemli birkaç özelliği vardı. Birincisi belgelere dayanıyordu. Bilgiler içeriyordu. Bir de tiyatro yazarlığından gelen kalem kıvraklığıyla bir oyun akıcılığında yazdı bu kitabı. Çok sevdiğim bir dostumdu. Mekanı cennet olsun.


TUFAN TÜRENÇ

Sevdiğimiz iki insanı üst üste kaybetmiş olmamız çok üzücü. Turgut Özakman yazın hayatı için çok önemli bir insandı. Bu aleme çok büyük katkılarda bulun; dramalar yazdı, senaryolar yazdı, oyunlar yazdı. Ayrıca TRT'de çok büyük hizmetler verdi.

Son zamanlarda yaptığı yakın tarihle ilgili araştırmalar ve kitaplar da Türk toplumunda çok büyük etkiler uyandırdı. Gernçler onun o nefis kaleminde ve o titiz araştırmalarından yakın tarihimizi öğrendiler, cumhuriyeti öğrendiler. Bunlar, çok önemli hizmetlerdi. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın inşallah. Kendisini hep sevgiyle, saygıyla, rahmetle anacağız. Böyle bir değeri kaybetmiş olduğumuz için üzüntümüz sonsuz.


ERTUĞRUL GÜNAY

"Şu Çılgın Türkler" destanının ve nice güzel eserin yazarı sn. Turgut Özakman'ın vefatı nedeniyle Allah'tan sonsuz rahmet, ailesine sabır dilerim.


MUHARREM İNCE

"Acı haberi Niksar yolunda aldık, Turgut Özakman'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum."


UMUT ORAN

"Henüz Tuncel Kurtiz'in acısını yaşarken, Turgut Özakman'ın acı haberini aldık. Allah'tan kendisine rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun. Turgut Özakman eserleriyle Türkiye'nin hangi bedellerle nasıl kurulduğunu anlattı. O bu çağın Çılgın Türk'üydü. Rüzgara karşı koştu, kazandı."


BALÇİÇEK İLTER

"Turgut Özakman'ı kaybettik,Allah rahmet eylesin,evinden yayın yapmıştık, sadece yayın için oksijen tüpünü kenara bırakmış, kitabı anlatmıştı."


TUNA KİREMİTÇİ

"Bi kere de kötülere bi şey olsun lan! Turgut Özakman da gitmiş."


ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

"Çılgın Türk" Turgut Özakman nur içinde uyu...


BEHZAT UYGUR

Turgut Özakman...Daha dün 'Ah şu gençler'den sonra iyi bir gençlik oyunu yazılmadı diye sohbet ediyorduk...


EBRU CÜNDÜBEYOĞLU

Değerli bir büyüğümüzü daha kaybettik. Turgut Özakman...


ESRA AKKAYA

Şimdi duydum Turgut Özakman'ın vefatını çok üzüldüm. Böyle üstüste gittikleri gibi gelmiyor büyük ustalar yeryüzüne...


NAZLI ÇELİK

Bu kez yaşayan tarihi kaybettik. Turgut Özakman'ın yeri dolmaz. Ruhu şad olsun..


REYHAN KARACA

Şu 2013 gidemedi bir türlü...Kayıplar...Turgut Özakman hakkın rahmetine kavuşmuş... Allah rahmet eğlesin...


SUAT SUNA

Maalesef "Çılgın Türk" Turgut Özakman'ı da kaybettik. Değerli büyüğümüze rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim.


YALÇIN DOĞAN

“Türkiye çok önemli bir aydınını daha kaybetti. Özakman'ın gerek yazar olarak gerek tiyatroya yaptığı katkılar, Türk tarihine yaptığı katkılar unutulmaz nitelikte. Özellikle Şu Çılgın Türkler kitabıyla halkta yarattığı kendine güven unutulmaz. Anısı önünde saygı ile eğiliyorum.”


CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ AYLİN NAZLIAKA

Çok değerli bir insandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinin hafızasıydı. O dönemin mücadele ruhunu geçmişten bugüne taşımış, bugünkü nesillere yansıtabilmiş bir edebiyatçıydı. Yazılarıyla, filmleriyle, senaryosuyla mücadele ruhunu bugüne çok güzel aktarmıştı. Çok üzgünüm. Ruhu şad olsun. Işıklar içinde yatsın.


CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ HURŞİT GÜNEŞ

Kendisinin Türkiye'nin dağılma ve parçalanma riskinin önümüze konulduğu bir dönemde yazdığı 'Şu Çılgın Türkler' kitabı büyük yankı uyandırdı. Bağımsızlık savaşının sadece Atatürk'ün önderliğinde değil ulusun büyük fedakarlıklarla kazanıldığını ortaya koydu. Türk Ulusu'nun zor dönemlerde olağanüstü şeyler yapabildiğini ve yapabileceğini bizlere bir kez daha anlattı. Türkler'in sadece savaşçı bir millet olmadığını, çok önemli şeyleri başaran bir ulus olduğunu anımsattı. Milli kıvancın yerleştirilmesi için çaba gösterdi. Bu tür duygular bil ülkenin varlığında ve devamında çok önemlidir. Kendisini kaybetmiş olmaktan dolayı ben de çok üzgünüm.


MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ OKTAY VURAL

Allah gani gani rahmet eylesin. Cumhhuriyet bilincinin yeni nesillere yerleştirilmesinde çok önemli katkıları oldu. Cumhuriyet'in hangi zorluklarla nasıl kurulduğunu hem kitaplaştırdı, hem senaryolaştırdı. Tam bir Cumhuriyet savunucusuydu. Cumhuriyet'in geleceğine olan inancını somut bir şekilde ortaya koydu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler