HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan’dan şok iddia...

4 yıl önce helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan...

Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan’dan şok iddia...

4 yıl önce helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan, “Hava Kuvvetleri radarından çıkan görüntülere ulaştık. Helikopterin düştüğü bölgeye olaydan 160 dakika sonra iki helikopter iniyor” dedi.


BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerinden 4 yılı aşkın zaman geçti, ancak sır perdesi hala kalkmadı. Suikast iddialarına BBP Lideri’nin oğlu Furkan Yazıcıoğlu da katıldı. Furkan Yazıcıoğlu olayla ilgili ilk kez VATAN’a konuştu. İşte oğul Yazıcıoğlu’ndan çarpıcı iddialar:


‘Fotomontaj yaptılar’

“Babamın ölmeden önce namaz kıldığına dair görüntüler fotomontaj. Sosyal medya üzerinden birtakım fotomontaj görüntüler servis ediliyor. Bu tür görüntüler davanın seyrini olumsuz etkiliyor. Bu tür görüntüler Muhsin Yazıcıoğlu’nun maneviyatını da yıpratıyor. Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili namazdan ziyade arama-kurtarmayla ilgili zafiyetin konuşulması gerekir.”


‘Gizli tanığın başı belada’

“Olayla ilgili ifade veren gizli tanık çok ciddi problemler yaşıyor. O dönem asker olan gizli tanık, mesleği elinden alınarak emekli edildi. Onun vasıtasıyla elimize ulaşan radar görüntülerini Cumhurbaşkanı Gül ve savcıyla paylaştık. Hava Kuvvetleri radar modülünden çok farklı yöntemlerle çıkarılan görüntüleri izledik. Radar görüntülerinde enkaz bölgesine olaydan 160 dakika sonra 2 helikopterin indiği görülüyor.”


‘6 dakika arayla iniyorlar’

“Helikopterlerden biri enkaz yerine 300 metre mesafede iniş yapıyor ve yaklaşık 7-8 dakika sonra havalanıyor. Diğer helikopter ise ilkinden 5-6 dakika sonra iniş yapıyor ancak ne zaman havalandığına dair radar görüntü yok. Helikopterlerin koordinat, eylem, boylam bilgileri açıkça görüntülerde yer alıyor. Bilirkişi radar görüntülerinin gerçek olup olmadığını inceleyecek. Şayet radar görüntüleri gerçekse hukuki girişimleri başlatacağız. Babamın ölümüyle ilgili hem aile, hem de BBP olarak çok ciddi araştırmalar yapıyoruz. Belli bir mesafe de kat ettik. an gizli kalması gereken konular var.”


‘Davayı sulandırıyorlar’

“Olay çok ciddi ve farklı yerlere gidiyor. Sulandırma operasyonu yapılmak isteniyor. Yazıcıoğlu ailesi olarak kamuoyundan ricamız; aile ve BBP dışında yapılan hiçbir açıklama, görüntü, söylentiye itibar edilmesin. Fotomontaj görüntülerle davanın seyri oyalanıyor.”


‘Kesinlikle suikast’

Furkan Yazıcıoğlu, olayın kaza olmadığına inanıyor: “Babama kesinlikle suikast yapıldı. Oğlu olarak duygusal düşündüğüm zannedilmesin. Çok ciddi bilgilere dayanarak sabotaj olduğunu iddia ediyorum. Vakti zamanı gelince bu bilgi ve belgeleri açıklayacağız.”


‘G.kurmay’dan net bir cevap alamıyoruz’

“Sayın Arınç olayın ardından ‘namus borcumuz’ dedi. Savcılık, Genelkurmay’a defalarca yazdı. Yanlış anlaşılmalara sebep olmak istemem; Ancak Genelkurmay’dan hiç bir zaman tatmin edici cevap alamadık. Devletin kurumları bize kapılarını kapadı. Radar görüntüleri için Genelkurmay’dan halen yazı bekliyoruz. Genelkurmay’dan net geri dönüş yapılmadı.”


‘Başbakan’dan 1 yıldır görüşme bekliyorum’

“Cumhurbaşkanı Gül’le 1.5 yıl önce görüştük. Elimize ulaşan radar görüntülerini takdim ettik. Başbakan’la Meclis’te görüşmüştük. Erdoğan, benimle özel olarak görüşeceğini söyledi ama 1 yıldır ilerleme kaydedemedik. Başbakanlık Araştırma Komisyonu‘ndan 3.5 yıldır bize ulaşan bir rapor yok. Sayın Gül, çok ilgilendi.”


Enkaza 48 saat sonra ulaşılmıştı

Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopter 25 Mart 2009 tarihinde saat 14.37’de Kahramanmaraş mitinginden Yozgat Yerköy mitingine hareket etmek için havalandı. Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişinin yer aldığı helikopter bilinmeyen bir nedenle saat 15.03’te Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkine düştü. Otopsi raporunda Yazıcıoğlu’nun düşme anında sonra 1 saat daha hayatta kaldığı belirtildi. Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunanların naaşına kazadan ancak 48 saat sonra ulaşılabildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler