HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

17 ilde operasyon! Çok sayıda gözaltı var

İstanbul merkezli 17 ilde ByLock kullandığı tespit edilen 60 eski emniyet personeline yönelik operasyon başlatıldı.

İstanbul merkezli 17 ilde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) emniyet yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçmişteki Kanun Hükmünde Kararnamelerle meslekten çıkarılan ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu 60 emniyet personelinin, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıklarının belirlenmesi üzerine çalışma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli Adana, Afyon, Ankara, Balıkesir, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Mersin, Osmaniye, Uşak ve Yozgat'ta 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekiplerin, evlerdeki aramaları sürüyor.

Operasyon kapsamında çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı ve evlerdeki aramalarda bazı örgütsel dokümanların ele geçirildiği bildirildi.

FETÖ'DE 14 GÖZALTI

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, çeşitli kamu kurumlarında çalışan ve FETÖ/PDY terör örgütünün haberleşme programı olan bylock kullandığı tespit edilen 14 kişiyi gözaltına aldı. Firar durumda olan 6 kişinin ise aranması sürüyor.

Balıkesir'de FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyonlar sürüyor. Çeşitli kamu kurumlarında çalışan 20 kişinin örgütün haberleşme programı olan bylock kullandığının tespit edilmesi üzerine operasyon düğmesine basıldı. İstanbul, İzmir, Manisa ve Antalya'da 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılırken, bu sabah düzenlenen operasyon ile 14 kişi gözaltına alındı. Firari durumda olan 6 kişinin ise yakalanma çalışmaları sürerken, şüphelilerin ev işyerlerinde arama yapıldığı öğrenildi. (AA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler