HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4 kaymakam FETÖ’den açığa alındı

İçişleri Bakanlığınca, FETÖ soruşturmaları kapsamında bir vali yardımcısı, 4 kaymakam ve bir kaymakam adayı görevlerinden uzaklaştırıldı.

4 kaymakam FETÖ’den açığa alındı

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca, devam eden FETÖ soruşturmaları kapsamında, Van Vali Yardımcısı A.B, Elazığ Ağın Kaymakamı A.Ö, Giresun Alucra Kaymakamı A.A, Amasya Göynücek Kaymakamı H.D, Adıyaman Samsat Kaymakamı Y.Y. ile Kastamonu Kaymakam Adayı H.G. görevlerinden alındı.

SAMSAT KAYMAKAMI DA GÖREVDEN ALINDI

Yaklaşık 1 yıl önce Samsat ilçesinde göreve başlayan Yusuf Yıldırım’a görevden alındığına dair tebliğin yapıldığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak soruşturma sonrasında Kaymakam Yılıdırım'ın göreve dönüp dönmeyeceği netlik kazanacak.

ABDULLAH ÖZADALI KİMDİR?

Abdullah Özadalı 1983 yılında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğdu. İlkokulu Adıyaman’da, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Üniversite tahsilini; 2001 yılında kazandığı, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin İşletme Bölümünden 2006 yılında mezun olarak tamamladı. 2008 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’nda Bakanlık İş Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. 2009 yılında açılan Kaymakamlık Sınavını kazanarak, Adıyaman Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.

Eskişehir’in Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçesi ile Eskişehir İl Özel İdaresi’nde teftiş stajında bulundu. Aydın’ın Germencik ilçesinde kaymakam refikliğini görevinde bulundu. Bilecik’in Yenipazar ilçesi, Çankırı’nın Orta ilçesi ve Nevşehir’in Gülşehir ilçelerinde kaymakam vekilliğinde görev yaptı. 2012-2013 yılları arasında Kapadokya Havalimanı Mülki İdare Amirliği, 2013-2016 tarihlerinde Hafik Kaymakamı görevlerini ifa etti.

Dil eğitimi almak ve Amerika Birleşik Devletleri’nin idari yapısını tanımak amacıyla bir yıl süreyle Maryland Eyaleti University Maryland ve Baltimore County’de bulundu. Bu süre içerisinde Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği’nde dışişleri stajını tamamladı. Bu staj kapsamında Birleşmiş Milletler’de yapılan çeşitli toplantılara katıldı. “İç Güvenlik Sektörünün Gözetimi ve Denetimi” konusunda çalışmalar yaparak, bu alanda Kaymakamlık Tezi hazırladı. Evli ve bir kız babasıdır.

YUSUF YILDIRIM KİMDİR?

1982 yılında Adana’ da dünyaya gelen Yusuf Yıldırım, ilk ve orta öğrenimini Adana ilinde tamamladı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

2009 yılında yapılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 28.12.2012 tarihinde 97. Dönem Sivas Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine intisab etti. Staj sürecinde sırasıyla İstanbul-Küçükçekmece'de teftiş stajı, Sivas Valiliğinde il stajı, Balıkesir-Bandırma’ da kaymakam refikliği stajı yaptı.

Ordu-Gürgentepe ve Çorum-Ortaköy’ de vekil kaymakamlık görevinde bulundu. Müteakiben, İngiltere’nin Canterbury şehrinde Christ Church Üniversitesi’nde bir yıl süreyle dil eğitimi aldı ve İngiliz idari sistemi üzerinde çalışmalarda bulundu.

Ankara’daki kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayan Kaymakamımız Sayın Yusuf Yıldırım, 29.08.2012 tarihinde Kırıkkale İli Balışeyh İlçe Kaymakamı olarak atandı. 2012-2016 yılları arasında Balışeyh Kaymakamı olarak görev yaptı.

01.12.2016 tarihli ve 29905 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, İçişleri Bakanlığına ait 2016/861 sayılı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Samsat Kaymakamlığına atanan Kaymakamımız Sayın Yusuf Yıldırım 20.12.2016 tarihinde İlçemizdeki görevine başladı.


En Çok Aranan Haberler