HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 milyon dolarlık cinayet siparişi

Şirinler çetesi liderinin, ‘Caniyev cinayeti’nin intikamını almak için AVM’de iki Azeri’yle görüştüğü sırada gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul Bahçelievler’de geçen hafta polisin bir alışveriş merkezine yaptığı baskında, Şirinler çetesinin lideri Mehmet Sabri Şirin ve 12 kişi gözaltına alınmıştı. Baskının perde arkasından 5 milyon dolarlık cinayet siparişi iddiası çıktı. Mehmet Sabri Şirin’in, ‘Rövşen Caniyev cinayeti’nin intikamını almak için o gün iki Azeri çete üyesiyle alışveriş merkezindeki restoranda akşam yemeğinde buluştuğu iddia edildi. Tarafların buluşma nedeninin cinayetin detaylarını görüşmek olduğu öne sürüldü.

İNTİKAM PAZARLIĞI

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre; Bir dönem birlikte hareket edip, uyuşturucu sevkiyatında anlaşmazlığa düştüğü Sarallar çetesinin Ümit Saral koluyla girdiği silahlı çatışmalarla gündeme gelen Şirin’i, geçen cuma Caniyev çetesi olarak bilinen uluslararası suç örgütü üyeleriyle sipariş cinayetin bir araya getirdiği iddia edildi. 5 milyon dolarlık sipariş cinayetin, Ağustos 2016’da Beşiktaş’ta çarpraz ateşle öldürülen Azeri mafya lideri Rövşen Caniyev’in intikamıyla ilgili olduğu ileri sürüldü.

TETİKÇİ TEMİNİ

Caniyev’in intikamı için Azerbaycan’dan gelen 2 şüphelinin, intikam saldırısı için Şirin’den para karşılığı destek istediği ve tetikçi temini konusunda görüştükleri belirtildi. ‘Mex’ lakaplı Şirin’in de “Yüz yüze görüşelim” diyerek 2 Azeri şüpheliyle Bahçelievler’deki AVM’nin restoranında bir araya geldiği tespit edildi.

Geçen cuma gerçekleşen buluşma yerine baskın yapan polisler, Azerbaycan uyruklu iki şüphelinin de arasında olduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Şirinler çetesinin üyesi oldukları belirlenen şahısların üzerinde ve arabalarında 10 silah ele geçirildi.

"HAYALET"E ATEŞ

Beşiktaş’ta 18 Ağustos 2016’da lüks bir otelden cipiyle çıkan ‘Hayalet’ lakaplı Rövşen Caniyev, yaylım ateşine tutularak öldürülmüştü. Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan hattında aktif olan uluslararası bir suç örgütünün elebaşı olduğu öğrenilen Caniyev, 2013’te Başakşehir’deki bir sitenin havuzunda öldürülen Ali Gamidov cinayetinin sorumlusu olarak görülüyordu. Gamidov’un 3. ölüm yıl dönümünde öldürülen Caniyev’in, yanındaki Azerbaycan uyruklu 2 şahsın Gamidov cinayetinin firari zanlıları oldukları anlaşıldı. Caniyev’i öldüren saldırı ekibinin cinayet öncesi kaçak yollarla Türkiye’ye gelerek keşif yaptığı ve ardından bir köstebeğin verdiği bilgilerle de infazı gerçekleştirdiği belirlenmişti.

"ÖLDÜRÜN" EMRİ KİMLER İÇİN?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alınan 2’si Azeri 13 çete üyesi şüphelinin sorgusu devam ederken, Rövşen Caniyev’in öldürüldüğü gece yanında bulunan Azerbaycan uyruklu yakın bir arkadaşının bilgileri zanlılara sızdırdığı ve planlı infazda önemli rol oynadığı tespit edildi. Gözaltındakilerden birinin Caniyev’in kardeşi Namık Caniyev olduğu belirtildi. Polis, Caniyev çetesinin kimler için infaz emrini verdiği yönünde çalışmalarını sürdürürken, Caniyev cinayetine yönelik soruşturma da genişletildi.


En Çok Aranan Haberler