HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

57 günde çıktı

AK Partili Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kardeşi Sebahattin Demir 57 gün sonra tahliye edildi.

57 günde çıktı

17 Aralık’taki ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’nda ‘Rüşvet almak’ suçundan 20 Aralık 2013’te tutuklanan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ile AK Partili Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kardeşi Sebahattin Demir 57 gün sonra tahliye edildi.

Hürriyet'te yer alan bilgilere göre, Aslan için adli kontrol tedbiri uygulanmazken, yurtdışı yasağı da konulmadı. Evindeki aramada ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolar bulunan Aslan, dün saat 15.00’te Paşakapısı Cezaevi’nden çıktı. Görüntü alınmaması için cezaevi bahçesine sokulan siyah camlı minibüse binen Aslan, hızla ayrıldı. Aslan’ın avukatı Ersan Şen, müvekkilinin görüntü ve röportaj vermeden cezaevinden ayrılmasıyla ilgili, “İlk açıklamaları duygusal olabilir, farklı şeyler konuşabilirdi. Onlara engel olmak istedi” dedi.

ASLAN HARİÇ HERKESE ADLİ KONTROL

İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi Yargıcı Hulusi Pur, Aslan’la birlikte aynı soruşturmada tutuklanan Abdullah Habbani, Mohammadsadegh Ratsgar Shıshehgarghaneh, Ahmet Murat Öziş, Onur Kaya, Umut Bayraktar’ın da üzerlerine atılı suçun vasfının değişme ihtimali ve mevcut delil durumunu dikkate alarak tahliyesine hükmetti. Pur, şüphelilere yurtdışına çıkış yasağı koydu ve haftada bir karakola giderek imza atmalarına karar verdi.

ESKİ BAKAN ÇOCUKLARINA RET

Pur, işadamı Reza Zarrab ile eski bakanların çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan’ın tahliye talebini ise redddetti. Üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, mevcut delil durumunu, delillerin tam olarak toplanmamış olmasını ve kaçma ihtimallerini göz önünde bulunduran Pur, Zarrab, Güler ve Çağlayan’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

HUKUKA AYKIRI DELİL

Pur, kararında şüpheliler hakkındaki delillerin çoğunluğunun iletişim tespiti, dinlenmesi, kayda alınması ve teknik araçlarla izleme ve neticesinde görüntülerin kayda alınması yoluyla elde edildiğini ifade etti. İletişimin tespiti yoluyla elde edilen delillerin tek başına esasa ilişkin delil mahiyetinde bulunmadığı ve yan deliller olgu ve bulgularla desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Pur, elde edilen delillerin hukuka aykırı delil niteliğinde olduğunu belirtti.

TOPLAM 13 KİŞİ SERBEST

Soruşturmayla ilgili akşam saatlerinde de tahliye haberi geldi. Nöbetçi İstanbul 28. Sulh Ceza Mahkemesi, benzer gerekçelerle, soruşturma kapsamında gözaltına alınıp bırakılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kardeşi Sebahattin Demir ile Selim Velioğlu, İmren Özbey, Ümit Değer, Kader Demir, Yener Çavdar ve Mustafa Bayhan’ın tahliyelerine karar verdi, yurtdışına çıkış yasağı getirdi. Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, işadamı Zarrab’ın 25 Şubat’ta bırakılacağını iddia etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler